Land Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Land Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Een hele mond vol, die naam voor een speciale uitvoering van de Land Rover Velar. Het is het topmodel van de Velar, ontwikkeld door de afdeling Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover. Het is een mix van een sportwagen en een off-roader geworden. Hij is slechts 1 jaar leverbaar in deze uitvoering en wordt in een beperkte oplage geproduceerd. De standaard Land Rover Velar is al een super de luxe SUV, de Velar SVAutobiography Dynamic Edition met de 550 pk sterke 5,0-liter V8 Supercharged benzinemotor maakt het allemaal nog wat fraaier, zeker als je ook van snelheid houdt. In 4,5 seconden naar 100 km/h en een topsnelheid van 274 km/h.

Buitenkant

De buitenkant van de Velar is mooi, goed genoeg om in 2018 tijdens de World Car Awards verkozen te worden tot World Car Design of the Year. De SVAutobiography Dynamic Edition is ten opzichte van de standaard Velar te herkennen aan een nieuwe voorbumper met grotere luchtinlaten, een gewijzigde grille, sideskirts en een nieuw ontworpen achterbumper met vier geïntegreerde uitlaten. 

De Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition is verkrijgbaar in zes kleuren, waarvan de kleur Satin Byron Blue alleen in deze verse verkrijgbaar is. Het dak is altijd in Narvik Black. De SUV rijdt op 21-inch lichtmetalen wielen, optioneel zijn 22-inchwielen met een gepolijste velgrand. 

Binnenkant

Het interieur is superchique uitgevoerd. Zaken zoals doorgestikte, geperforeerd lederen interieurbekleding, sportstuur, bedieningsknoppen van infotainmentsysteem en transmissiedraaiknop uitgevoerd in geribbeld aluminium en twintigvoudig verstelbare voorstoelen, met massage- en geheugenfunctie zijn standaard. Je kunt kiezen uit vier kleurencombinaties (Ebony, Cirrus, Vintage Tan en Pimento).

Speciaal is ook de 12,3-inch Interactive Driver Display, die op het startscherm unieke ‘digitaal geribbelde’ meters toont, alsof ze met de hand gemaakt zijn.

Motor

De 550 pk sterke Supercharged V8 benzinemotor is niet nieuw en wordt ook gebruikt in de snellere SVR modellen van het merk. Het uitlaatsysteem is aangepast, waardoor er een zwaarder geluid uit de uitlaat komt dan bij een standaard Velar.

Vierwielaandrijving is uiteraard standaard, evenals luchtvering en een automatische achttrapstransmissie. 

De Velar SVAutobiography Dynamic Edition heeft een vanaf prijs van € 171.760. Is dit geen probleem, en wil je er eentje bestellen, doe dit dan snel, de Brexit kan anders het feestje lelijk bederven.

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!