Lamborghini Huracan EVO 2021

Lamborghini Huracán Evo 2021

Wat is het toch een mooie auto, die Lamborghini Huracán Evo. Lamborghini heeft voor jaargang 2021 de aanpassingen beperkt gehouden tot wat meer bedieningsgemak. De Lamborghini Huracán Evo is namelijk de eerste auto in de wereld waarin Amazon Alexa standaard ingebouwd is. Door simpelweg ‘Alexa’ te zeggen, zijn de bedieningsfuncties van de auto – zoals klimaat, navigatie, media, stoelverwarming en verlichting – makkelijk toegankelijk en te bedienen, maar ook is Alexa geïntegreerd in het LDVI-systeem (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) in de Huracán EVO met vierwielaandrijving.

Je krijgt dan realtime feedback over de rijdynamiek van de Huracán EVO via het LIS-scherm, zoals koppelvectoring, Lamborghini Dynamic Steering (LDS) en tractiecontrole. En bovendien kun je met Amazon Alexa vanuit de auto je op Alexa aangesloten thuisapparatuur aansturen. Verder heeft Lamborghini geen wijzigingen doorgevoerd voor modeljaar 2021. Gebleven is dus die machtige 640 pk sterke 5.2 liter, atmosferische, V10 motor met fantastische prestaties en bijbehorend geluid.

De Buitenkant

De Huracán EVO is duidelijk te herkennen als een Lamborghini door de stilistische elementen die herinneren aan Lamborghini-modellen uit het verleden. Het design van de auto is volledig dienstbaar aan het ontwikkelen van een zo hoog mogelijke snelheid. Zelfs de bodem van de auto is zodanig gevormd, dat de rijwind de auto als het ware aan de weg laat kleven.

Gebleven is ook het schitterende design van de auto. Een superieure uitstraling van snelheid, luxe en exclusiviteit. 

Interieur

Exclusieve interieurafwerkingen weerspiegelen het authentiek Italiaans design en de gebruikte materialen zijn van de hoogste kwaliteit, met bekleding beschikbaar in leer, Alcantara en Carbon Skin®, een innovatief koolstofvezelmateriaal dat exclusief verkrijgbaar is bij Lamborghini. 

Met de rijmodi Strada, Sport en Corsa worden de wielophanging, tractiecontrole, vierwielaandrijving, de koppelverdeling per wiel en de nieuwe achterwielbesturing automatisch aangestuurd door het computerbrein, de Lamborghini Integrated Vehicle Dynamics. 

Nieuw is dus de Amazon Alexa spraakbesturing.

Amazon Alexa

De Lamborghini Huracán Evo kan ook uit de voeten met Android Auto of Apple CarPlay, maar de in de cloud gebaseerde spraakdienst Amazon Alexa biedt nog een stapje meer. Met deze toepassing zijn naast de aansturing van functies in de auto ook de Alexa compatibele Smart Home-apparaten te bedienen in één systeem. Dus even de huisthermostaat en verlichting vanuit de auto aanpassen; geen probleem met Alexa. Toekomstige aanpassingen/updates van Alexa gaan simpelweg “over the air”.

De motor

De motor die achter de zitplaatsen ligt is nog steeds de fantastische Lamborghini 5,2-liter V10. Eén van de weinige atmosferische (geen turbo) motoren die er op dit niveau nog te koop zijn. Met 640 pk, een sprint naar de 100 km/h in 2,9 seconden, een topsnelheid van meer dan 325 km/h. En dan met dat motorgeluid…genieten geblazen.

De Lamborghini Huracán Evo is er in Nederland vanaf € 275.000. Een flinke smak geld uiteraard, maar kun je het missen dan heb je ook wel de ultieme sportwagen op je oprit staan.

https://youtu.be/03eU5eMhGZk
Lamborghini Huracan EVO 2021-2
Lamborghini Huracan EVO 2021-3
Lamborghini Huracan EVO 2021-4
Lamborghini Huracan EVO 2021-5
Lamborghini Huracan EVO 2021-6-1
Lamborghini Huracan EVO 2021-7
Lamborghini Huracan EVO 2021-8
Lamborghini Huracan EVO 2021-9
Kijk voor meer informatie op de website van Lamborghini.