creditmanagement

Je creditmanagement uitbesteden als ondernemer

Ondernemen heeft vele leuke kanten, zoals vrijheid om je werktijd zelf in te delen, de opbrengst van je inspanningen zelf mogen houden, energie steken in de dingen die jij leuk vindt. Maar na het starten van je onderneming komt er veel op je af. De ontwikkeling van je bedrijf, de financiering, klantbezoeken en ga zo maar door. Alles wat je afspreekt leidt tot een werkproces en de laatste stap is dan dat je een factuur mag sturen met daarop de weergave van wat je voor die betreffende klant hebt gedaan tegen het afgesproken tarief. En dan…

Het minst vervelende financieel -administratieve klusje, of toch niet? 

Tot zover is dan alles goed gegaan en wat dat laatste betreft: het sturen van facturen naar je afnemers is ongetwijfeld de minst vervelende financieel -administratieve handeling. Met veel plezier wacht je dan op de betaling van je factuur. Minder plezierig is het wanneer deze betaling uitblijft en jij in actie moet komen. Afboeken van je vordering is de makkelijkste weg, maar wie dat doet kan beter stoppen met z’n bedrijf. 

Meestal levert de betaling door je afnemers geen problemen op, zeker niet als je bijvoorbeeld een webshop hebt. Dan laat je je klanten betalen voordat ze iets geleverd hebben gekregen en loop je geen enkel financieel risico. Maar soms wordt er misbruik gemaakt van je vertrouwen. En dan is er ineens een klant die niet binnen de betalingstermijn betaalt. Voor je het weet zit je dan in een tijdrovend en vervelend proces, terwijl jij alle aandacht nodig hebt voor de voortgang van je bedrijf. Zeker in de beginfase van je bedrijf heb je waarschijnlijk geen eigen administratief personeel. Wat dan te doen met die vervelende invorderingsperikelen?

De oplossing voor vervelende invorderingsperikelen

Je kunt natuurlijk toch zelf achter de niet betalende klant aan gaan, maar veel slimmer is het om dit soort vervelende werkjes over te laten aan professionele dienstverleners op het gebied van credit management. Het kost wat geld, maar je bent wel verlost van dat vervelende klusje. Denk dan aan een bedrijf dat het debiteurenbeheer van je overneemt, inclusief incasso en juridische ondersteuning. Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Debtt.com

Debtt Group

Dit bedrijf heeft zich helemaal gespecialiseerd in het in goede banen leiden van je vorderingen op klanten. Hiervoor heeft het bedrijf een viertal kundige afdelingen. Debbt is gespecialiseerd in vorderingen op bedrijven, Collect4u voor vorderingen op particulieren, Debtt Management neemt je debiteurenbeheer helemaal uit handen en Debbt Legal geeft juridisch advies en biedt juridische begeleiding. Sterk punt van dit bedrijf is ook dat zij vorderingen op buitenlandse afnemers voor je kunnen incasseren omdat ze medewerkers hebben die in totaal acht talen spreken. Er is dus geen ontsnappen aan voor eventueel slechtwillende lieden.

Bijkomende voordelen van uitbesteden van vorderingen

Zo’n creditmanagement bedrijf is er helemaal op gericht om jouw vorderingen zo kort mogelijk in tijd te laten open staan. Bijkomend gevolg is dat je voor het runnen van je eigen bedrijf ook minder geld nodig hebt van bijvoorbeeld financiers en dat scheelt je dan weer geld. Door ook juridisch geschoolde medewerkers onder hetzelfde dak te laten werken, is alle benodigde knowhow aanwezig en heb je één aanspreekpunt. Daarmee houd je eveneens dure advocatenkantoren buiten de deur.