Innsbruck
Innsbruck Tourismus/Tom Bause

Innsbruck biedt de perfecte combinatie tussen natuur en stad

Oostenrijk verwelkomt weer Nederlanders en dat is goed nieuws voor een ieder die staat te popelen om op reis te gaan. We nemen je mee naar een bestemming die een ideale combinatie biedt tussen natuur en stad: meet Innsbruck!

Innsbruck
Innsbruck Tourismus/Mario Webhofer

Vakantie in Innsbruck met gepaste afstand

Doordat we nu weer kunnen reizen, maar we misschien niet direct in de massa terecht willen komen, is het kiezen van een geschikte zomervakantie wat moeilijker. Innsbruck is de perfecte locatie als je zoekt naar een combinatie tussen natuurlijke schoonheid en een dynamische stad.  Naast het feit dat Innsbruck een geweldig mooie natuur heeft, waar je fascinerende hikes kunt doen en kan mountainbiken door de bergen, biedt het ook andere activiteiten zoals musea en andere culturele bezienswaardigheden . Om je een idee te geven, hebben we er een paar op een rijtje gezet. 

Mountaincarts

De Mutterer mountaincarts zijn één van de topattracties van de Muttereralm, direct voor de poorten van Innsbruck. Rodelen in de zomer – op de afgesloten mountaincartbaan – kun je naar wens razendsnel, of met iets minder vaart naar het dal!

Bergisel Springschans

Innsbruck
Innsbruck Tourismus/Tom Bause

Vanuit de stad kun je deze moderne en dynamische springschans, tevens hét symbool van Innsbruck, goed zien. De schans is ontworpen door architect Zaha Hadid en is erg sierlijk.. Je kunt een bezoek aan de schans brengen en de lift naar boven nemen voor een prachtig uitzicht. En als je van alle schoonheid trek hebben gekregen, dan kun je in restaurant ’Sky’ een hapje eten op 250 meter hoogte.

Nordkette

Innsbruck
Innsbruck Tourismus/Tom Bause

Innsbruck heeft een eigen berg: de Nordkette. Deze berg is een ware ‘belevenis-berg’. Je vindt de Nordkette aan de rand van het centrum waar de berg boven het culturele centrum uittorent. De Nordkette heeft als special ‘feature’ een van Europa’s steilste pistes van maar liefst 70% voor echte adrenaline junkies en een funpark voor snowboarders, compleet met iglo-bar. Maar ook voor natuurliefhebbers is de Nordkette een speelplaats. Je kunt eenvoudig de berg op direct vanuit de stad met de Nordkettenbaan.

De sleutel naar het ultieme vakantieplezier, de Welcome Card

Nu kan je natuurlijk niet wachten om deze plekken met eigen ogen te bewonderen en dat kan nu nog gemakkelijker met de Welcome Card, ofwel de sleutel naar het ultieme vakantieplezier. Deze zomer kun je gebruik maken van de gratis gastenkaart vanaf een verblijfsduur van twee nachten in de regio Innsbruck, die vakantiegangers direct bij  partner accommodaties ontvangen. De Welcome Card is niet alleen een voordeelkaart voor vele bezienswaardigheden en attracties, maar tegelijkertijd ook een vervoersbewijs voor bussen en treinen tussen zowel de individuele plaatsen van de bestemming voor het openbaar vervoer in de binnenstad van Innsbruck.

Welcome Card, Welcome Card plus en Welcome Card unlimited

De Welcome Card ontvangen gasten bij een verblijfsduur van twee overnachtingen bij aangesloten partnerbedrijven. Wie drie nachten of langer in de regio verblijft, ontvangt de Welcome Card plus, waarbij additioneel vrije ritten met de vier kabelbanen Muttereralmbaan, Kabelbanen Oberperfuss, Axamer Lizum Olympiabaan en DreiSeenBaan Kühtai zijn inbegrepen. Voor wie nog meer wil,  is de Welcome Card unlimited: Als “upgrade” van de Welcome Card is deze kaart te koop van 1 juni 2020 tot en met 30 september 2020 voor € 65,00  (€ 32,50 voor kinderen van 4 tot 14 jaar). In deze kaart is de toegang tot een reeks Tiroolse topattracties buiten de regio Innsbruck inbegrepen. Ben je korter dan 24 uur in Innsbruck, kies dan voor de Innsbruck card light. Deze kaart is 24 uur geldig en biedt toegang tot een aantal highlights zoals de stadstoren, de Alpenzoo en de Swarovski kristalwereld. 

Ben je benieuwd wat Innsbruck nog meer te bieden heeft? Neem dan een kijkje op https://www.innsbruck.info/nl/ 

Meer travel artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS travelrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!