hyundai tucson

Hyundai Tucson Occasions

Ben jij in de markt voor het aanschaffen van een gebruikte SUV? Dan heb je volop keuze. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je zoekt naar een goede occasion? Kijk je naar de prijs/prestatieverhouding, dan is de ruime en stille Hyundai Tucson een bijzonder aantrekkelijke en betrouwbare optie. De Tucson is er al vanaf 2004 en was destijds één van de eerste spelers op de markt van een betaalbare SUV. Dankzij zijn lage prijs is de SUV toegankelijk voor een brede doelgroep. Niet gek dus dat er vanaf 2004 flink wat Tucsons zijn verkocht. Vele hiervan verschijnen na trouw dienst als Hyundai Tucson occasion op de occasionmarkt.

Generaties Hyundai Tucson

De eerste generatie van deze Hyundai kwam dus in 2004 op de markt met een ruime keuze aan benzine- en dieselmotoren met voor- of vierwielaandrijving. Deze uitvoeringen van de Hyundai Tucson waren tot 2010 leverbaar. In 2010 kwam de SUV als Hyundai iX35 te koop, die benaming paste toen beter in het modellenprogramma van het merk. In de praktijk wordt de Hyundai iX35 als tweede generatie Tucson aangemerkt.

In 2015 kwam bij de derde generatie dan alsnog weer de aanduiding Tucson op de auto. Technisch gezien is de basis van deze auto hetzelfde als die van de Sportage van zustermerk KIA. De motorenkeuze bestaat uit een 1,6-liter benzinemotor met met een handgeschakelde zesbak of een zeventraps automaat, met voor- of vierwielaandrijving. Dieselen kan dan met een 1,7-liter of 2,0-liter CRDi motor, naar keuze met automaat en vierwielaandrijving. 

Facelift

In 2018 krijgt de Hyundai Tucson een facelift en wordt het motoren aanbod uitgebreid. Naast de 132 pk sterke 1.6 GDI zonder turbo, is er nu ook de 177 pk sterke1.6 T-GDI die wel een turbo heeft. Naast de 1.6 CRDi diesel met 136 pk is nu ook de 185 pk sterke 2,0-liter CRDi, met mild hybrid techniek en vierwielaandrijving leverbaar. 

Vanaf 2021

Vanaf 2021 zijn er wel 27 verschillende modelversies van de Hyundai Tucson leverbaar met drie verschillende aandrijflijnen, alleen benzine, hybride en plug-in hybride. Er staan dus geen dieseluitvoeringen meer op de prijslijst. De alleen benzine-uitvoeringen hebben een 150 pk sterke 1.6 T-GDI motor onder de motorkap. De hybride motoren hebben in combinatie met de elektromotor 230 pk en de plug-in hybrides in combinatie 265 pk. Met name die door elektromotoren ondersteunde versies van de Tucson, zijn op dit moment bijzonder populair als SUV: oersterk, erg zuinig in brandstofverbruik, ruim en comfortabel. Vind jij het rijden van een SUV echter minder belangrijk, maar het rijden van het allernieuwste elektrische van Hyundai wel? Dan is de Hyundai IONIQ 6 wellicht een betere optie voor jou. 

Comfortabel

Wat alle Hyundai Tucson’s gemeen hebben is dat het comfortabele SUV’s om te rijden zijn. Prima zitcomfort en de wat hogere zit geeft veel overzicht, zonder dode hoeken. Daarbij is het binnenin opvallend stil tijdens het rijden. De auto is voldoende ruim voor vier inzittenden met hun bagage. Het interieur is gemaakt van hoogwaardige materialen met een modern design. De auto is degelijk gebouwd en dat geeft je een veilig gevoel. 

Hyundai Tucson als caravantrekker

Ook als caravantrekker is de Tucson een betrouwbare SUV, ook in bergachtig gebied. Een tip voor wat betreft dat laatste: neem dan een Hyundai Tucson met handmatige versnelling, de automaat heeft geen handmatige stand en dat is wat lastig rijden in de bergen met een caravan aan de haak.