weekend van de romantische muziek 2023-3

Het Weekend van de Romantische Muziek 2023 op 19 en 20 augustus

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus a.s. vindt het Weekend van de Romantische Muziek 2023 plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Traditiegetrouw biedt het klassieke muziekfestival op de Dag van de Romantische Muziek een volledig gratis en gevarieerd programma aan. Vanaf zeven podia kan er genoten worden van een aanbod dat varieert van traditionele klassieke solo-optredens van topmusici, zoals meesterpianist Nicolas van Poucke, tot en met unieke performances van ensembles in allerlei samenstellingen. Ook kun je uitstapjes nemen naar verschillende muziekstromen met her en der theater.

Het magische Maanlichtconcert

Kortom, een dag met een ongedwongen karakter waarbij je zelf beslist naar welke muziek je luistert. Het Weekend van de Romantische Muziek opent op zaterdagavond met het magische Maanlichtconcert waar de beste musici vanaf het hoofdpodium hun muzikale kunsten komen vertonen. Leuk om te weten: trouwe bezoekers van het tweedaagse muziekfestival trekken vaak hun mooiste romantische outfit – mét hoed – uit de kast waardoor het weekend een extra sprookjesachtige uitstraling krijgt. 

Dag van de Romantische Muziek op zondag 20 augustus

Het volledig gratis toegankelijke programma van de Dag van de Romantische Muziek biedt voor iedere muziekliefhebber wat wils. Van solo-optredens tot en met ensembles, zoals het Dianto Reed Quintet vol Spaans temperament, en van Franse chansons door het Solune ensemble tot en met Molukse ‘lagu-lagu’ (traditionele volksliedjes) door zangeres Jessica Manuputty. De allerkleinsten kunnen genieten van een wiegenliedconcert waarbij Harpiste Petra Rosa en sopraan Bibi van den Dijck het publiek meenemen op een muzikale reis langs de mooiste beroemde klassieke melodieën.

Zin in een vrolijke noot? Neem dan plaats bij ‘De Koffiecantate’ van Bakkie Bach; een mini-opera barstensvol humor uitgevoerd door vier topmusici. Zoals gebruikelijk is de Food Area weer voorzien van een divers aanbod aan foodtrucks en er is dit jaar ook een Franse markt met de mooiste verse producten. Drink ook zeker een drankje bij de bar met een fontein op het dak! Het watergekletter zorgt voor een instant vakantiegevoel.

Het Maanlichtconcert op zaterdagavond 19 augustus

Het voorprogramma van het Maanlichtconcert wordt dit jaar ingevuld door het New Rotterdams Jazz Orchestra dat dit jaar hun 20-jarig bestaan viert! Het ‘verjaardagsfeest’ wordt extra luister bijgezet door de toevoeging van solisten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waaronder Hadewijch Hofland (viool) en Peter Nuyten (fagot). Deze unieke samenstelling maakt op prachtige wijze duidelijk waar klassieke muziek en jazz elkaar raken en versterken.

Natuurlijk staat ook dit jaar het hoofdprogramma bol van de crème de la crème uit de klassieke muziekwereld. Zo staan in de line-up onder andere: toppianist Caspar Vos, die meerdere (inter)nationale prijzen op zijn naam heeft staan, saxofonist Kika Sprangers, harpist Remy van Kesteren en de kleurrijke trompettist Eric Vloeimans met zijn Hub van Laar-trompet. Op vocaal vlak komen operazangers Michael Wilmering (bariton) en Jeannette van Schaik (sopraan) hun kunsten vertonen. Huisensemble Club Classique, onder leiding van Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling, begeleidt alle artiesten waar nodig en contrabassist en tv-persoonlijkheid Dominic Seldis zal de avond op zijn kenmerkende humoristische wijze aan elkaar praten. 

Algemene informatie Weekend van de Romantische Muziek

  • Dag van de Romantische Muziek 20 augustus 12:30 – 21:00: gratis entree
  • Maanlichtconcert zaterdag 19 augustus 17:30 – 23:00: ticket € 32,50
  • Inloop 17:30, het voorprogramma start om 18.00 uur. Na een pauze van een uur start om 20.30 het hoofdprogramma onder begeleiding van Club Classique.

Meer informatie over het Weekend van de Romantische Muziek 2023 vind je hier.

weekend van de romantische muziek 2023-2