bloembollen

Het is nu de tijd om bloembollen te planten

Wil je vroeg in het jaar genieten van kleur in de tuin? Dan is het nu de tijd om bloembollen in de grond te planten. Het voorjaar is niet compleet zonder bloeiende bollen. Het is de belofte dat de lente eraan komt. Gun jezelf deze vrolijkheid in de tuin, en plant nu bloembollen. Tegen de tijd dat het voorjaar eraan komt, toveren de groeiende en bloeiende bloembollen je tuin om in een oase van vrolijk kleuren.

Vele soorten, kleuren en vormen

Voor velen begint het voorjaar pas echt als de eerste bloembollen bloeien. Er zijn zo veel soorten, en allemaal in verschillende kleuren en met verschillende bloem- en bladvormen. Doordat ieder een eigen bloeimoment heeft, is het ook nog eens extra lang genieten. Het is de moeite waard om er nu tijd en aandacht aan te besteden. En in de tuin werken heeft ook nog eens een stressverlagend effect, dus wat wil je nog meer.

Bekend en onbekend

Tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes, krokussen, sieruien en sneeuwklokjes zijn de bekendste bloembollen. Maar wist je dat er nog veel meer soorten bestaan? Dat betekent genieten van nog meer bloemvormen, kleuren en bloeitijden! Denk aan sneeuwroem, meiklokjes, buishyacint, sterhyacinten, prairielelie, boshyacint, vogelmelk, Oosterse anemonen, kievitsbloem en oude wijfjes. Er is volop keuze; combineren maar!

Planten

Heb je mooie bloembollen gekocht? Dan is het tijd om ze te planten. Het is niet moeilijk. Je plant de bloembollen met het puntje omhoog op een diepte van twee tot drie keer de grootte van de bol. Kleine bolletjes, zoals die van het sneeuwklokje, plant je op ongeveer 5 centimeter van elkaar. De wat grotere, zoals narcissen en tulpen, ongeveer 10 centimeter.

Weet je niet hoe dit alles het beste aan kunt pakken en kun je wel wat tips gebruiken? Kijk dan voor meer informatie over bloembollen op www.bloembol.org.

bloembollen-2
Images: IBulb