Gratis en legaal e-books downloaden

Er is niet heerlijkers dan even helemaal tot rust komen met een goed boek. Nu zijn wij het helemaal met jullie eens dat een hardcopy-variant natuurlijk het allerfijnste is, maar wij zijn inmiddels ook fan van de e-reader. Het scheelt gewoon ontzettend veel gewicht! Hierbij een aantal website-tips waarop je gratis e-books kunt downloaden en lezen, zonder dat je illegaal bezig bent.

Gutenberg

De website van project Gutenberg biedt een enorm assortiment aan gratis e-books in diverse talen. De organisatie digitaliseert boeken waarvan het auteursrecht is verlopen of als een auteur daar toestemming voor geeft. Je vindt hier klassiekers maar ook recentere boeken.

Google Boeken

Een enorme database vol e-books waaraan dagelijks duizenden nieuwe titels worden toegevoegd. Je vindt hier rechtenvrije klassiekers, maar ook recente boeken (tegen betaling).

De Bibliotheek

Oké, deze laatste is niet gratis, maar die paar tientjes per jaar heb je er natuurlijk zo uit. Als je vooral van recente boeken houdt, is dit wellicht een goede optie voor je. Even lid worden en je kunt het gigantische assortiment aan e-books zo downloaden en op je e-reader.

 

Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!