Miss Dior van Justine Picardie

Boekentip: Miss Dior van Justine Picardie

Wij hebben een geweldige boekentip voor jullie. In april 2022 verschijnt namelijk het indrukwekkende Miss Dior van Justine Picardie. Miss Dior beschrijft het adembenemende verhaal van Catherine Dior. Ze zat bij het verzet in de Tweede Wereldoorlog, overleefde Ravensbrück en groeide uit tot de muze van het iconische modehuis. Haar rozentuin inspireerde Christian tot het ontwikkelen van zijn wereldberoemde parfum. Catherine Dior’s verhaal wordt nu eindelijk verteld.

Het verhaal

Als in juni 1940 de swastikavlaggen wapperen van de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren, richt modeontwerper Christian Dior zich op zijn werk. Zijn zus Catherine sluit zich aan bij het verzet. Totdat ze wordt opgepakt door de Gestapo, gevangengezet en gemarteld, en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück.

Voor dit boek kreeg Justine Picardie volledige medewerking van de familie Dior. Ze laat zien dat Christian zonder Catherine waarschijnlijk nooit zo succesvol was geworden: haar lijdensweg inspireerde hem tot de New Look, die hem wereldberoemd zou maken. En haar liefde voor het kweken van rozen bracht hem op het spoor van zijn grootste parfum, dat hij naar haar vernoemde.

‘Miss Dior’ laat zien hoe achter het gepolijste uiterlijk van de modewereld verborgen dieptes schuilgaan. Een onvergetelijk en indrukwekkend verhaal dat je ademloos achterlaat.

Het verhaal van Catherine Dior nooit volledig uitgezocht

‘Hoewel haar broer Christian een van de beroemdste inwoners van Frankrijk aller tijden werd, was het opmerkelijke verhaal van Catherine Dior nooit volledig uitgezocht. Ik merkte dat ik steeds meer vragen had over de mysterieuze Catherine, die blijkbaar zelden had verteld over haar betrokkenheid bij het verzet, over hoe zij gevangengenomen en gemarteld werd door de Gestapo en daarna gedeporteerd naar Ravensbrück. Het speet me met heel mijn hart dat ik Catherine nooit had ontmoet. Ik wilde het verhaal vertellen van deze stille heldin en haar onbekende kameraden.’

Over Justine Picardie

Justine Picardie is auteur van vijf bestsellers, waaronder de memoir ‘Voor altijd en eeuwig’ over de onverbrekelijke band tussen twee zussen. Zij schrijft voor Harper’s Bazaar, waarvan ze jarenlang hoofdredacteur is geweest. Eerder schreef ze voor The Sunday Times, The Telegraph, Observer Magazine en Vogue.

Prijs en beschikbaarheid

Miss Dior van Justine Picardie verschijnt op 26 april 2022 in het Nederlands. Oorspronkelijke titel: Miss Dior. A Story of Courage and Couture. Het is vertaald door Ineke Lenting. Prijs: € 29,99

Kun jij niet wachten tot april 2022? Dan kun je de originele en dus engelse versie ‘Miss Dior’ van Justine Picardie hier bestellen.

Miss Dior van Justine Picardie-2