Big Green Egg Open 2022

Golftoernooi Big Green Egg Open 2022 gratis toegankelijk

Vandaag is hét startsein voor de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) om zich vol in te zetten golf nog aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Zo zijn de tickets voor de het Big Green Egg Open 2022 in juli gratis.

Wat is de Ladies European Tour?

Het Big Green Egg Open is een toernooi op de kalender van de Ladies European Tour (LET). Dit is in Europa het belangrijkste toernooiencircuit voor professionele golfsters. Toernooien van de LET worden gespeeld in Europa, maar ook in Australië, Azië en het Midden-Oosten. Het circuit telt dit jaar meer dan 30 toernooien, duidelijk meer dan de voorgaande jaren. Deze opmars is deels te danken aan de samenwerking van de LET met de LPGA, de Amerikaanse tour, de sterkste vrouwentour van de wereld.

Voor Nederlands talent is de LET een opstap naar het professionele circuit in Amerika gebleken. Dewi Claire Schreefel, Christel Boeljon en ook Anne van Dam bewandelden die weg. Het drietal won elk een of meerdere toernooien op de Ladies European Tour.

Big Green Egg Open 2022

De tweede editie van het Big Green Egg Open wordt gespeeld van 14 tot en met 17 juli 2022. Deze zomer zal de internationale vrouwentop voor de tweede keer op rij schitteren op de prachtige fairways van de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem. De eerste editie werd door de tourspelers hoog gewaardeerd; ze waren lovend over de gastvrijheid, sfeer en kwaliteit van de baan. Om alle vrouwen in Nederland te inspireren en te laten zien hoe mooi golf is, is de toegang tot deze editie gratis. 

Ambities met vrouwengolf

Danielle Wallet, Marketingdirecteur van de NGF: We hebben ambities met vrouwengolf. Zo’n 32% van de Nederlandse golfers is vrouw en ons doel is om dit te verhogen naar 40%. Wij hopen met de organisatie van het Big Green Egg Open een betere balans in diversiteit, leeftijd en man-vrouwverdeling in de golfsport te stimuleren.”

“De afgelopen tien jaar is de golfpopulatie gemiddeld vijf jaar ouder geworden en het percentage vrouwen afgenomen. Om deze twee ontwikkelingen tegen te gaan heeft de NGF jonge golfers (25-50 jaar), met extra aandacht voor vrouwen, centraal staan in het Strategisch plan 2021+.”

“Op het Big Green Egg Open kunnen we vrouwengolf laten schitteren. En met inspirerende boegbeelden als de internationale topper Charley Hull zetten, nummer 28 van de wereld en jongste speler ooit in de Solheim Cup, zetten we het vrouwengolf op een mooi Nederlands podium”, aldus Wallet.

Talent krijgt kans op Big Green Egg Open

Het Big Green Egg Open is een van de 27 toernooien op de kalender van de Ladies European Tour (LET) en heeft een bijzonder format. Er worden 72 holes gespeeld in 4 dagen en op de laatste 2 toernooidagen, wanneer de spanning toeneemt, doen 30 jonge golftalenten mee in de flights met de topgolfsters die om de titel strijden. Dankzij deze Players Experience krijgen de jonge talenten de kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau. 

Extra activiteiten van Big Green Egg 

Talent zien we niet alleen op maar ook áchter de green. Executive Chef Michèl Lambermon geeft tijdens het evenement een aantal masterclasses voor iedereen die zijn kookkunsten wil perfectioneren. Op hole 7 kunnen deelnemers aan drie luxe VIP-tafel genieten van een spectaculair diner dat ter plekke op de Big Green Egg wordt bereid. De opbrengsten komen ten goede aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Gratis toegang Big Green Egg 2022 en golflessen

Vanaf 8 maart zijn gratis kaarten voor het Big Green Egg Open te bestellen via: golf.nl/biggreeneggopen. Het toernooi is toegankelijk voor iedereen. Voor niet-golfers zijn er zelfs gratis kennismakingslessen. 

Cijfers vrouwengolf

  • Van alle golfers in Nederland is slechts 32% vrouw.
  • Ruim 30% van de golfende vrouwen is onder de 50 jaar. In de leeftijd van 20-40 jaar zijn vrouwen op de golfbaan met slechts 12% het minst vertegenwoordigd.
  • Van alle jonge mensen (leeftijd tussen 25-50 jaar) die in de coronajaren 2020 en 2021 zijn toegetreden tot de sport is slechts 28% vrouw. Dit is weliswaar een laag percentage, maar het absolute aantal (bijna 11.500) stemt positief!
  • Vrouwen stoppen het vaakst met golf in de eerste twee jaar van hun lidmaatschap. Ook bevinden zich relatief veel afhakers in de leeftijdscategorie 20-40 jaar. Redenen hiervoor zijn onder meer dat golf een uitdagende sport is om te leren en het tijd een aandacht kost om beter te worden.
  • Echter, de uitstroom van vrouwelijke golfers is in 2021 ten opzichte van 2019 met maar liefst 50% gedaald (van 12.200 naar 5.890).