gerrard street prince

Review: Gerrard Street Prince koptelefoon

Een tijdje geleden ontvingen wij een mailtje met de vraag of wij wel eens gehoord hadden van de Nederlandse tech start-up Gerrard Street. Zij maken high end modulaire koptelefoons, en willen bijdragen aan een circulaire economie om de snelst groeiende afvalstroom ter wereld (e-waste) tegen te gaan. Doordat de koptelefoons modulair zijn kan elk onderdeel los gerepareerd worden en zo komen er veel minder kapotte koptelefoons op de enorme e-waste hoop terecht. Gerrard Street biedt daarbij ook ‘Free Repairs Forever’: vertoont je koptelefoon gebreken? Dan kun je hem voor altijd gratis opsturen en laten repareren. Onze nieuwsgierigheid was gewekt. Wij mochten de duurzame Gerrard Street Prince, high-end koptelefoon met Noise Cancelling uitgebreid testen.

Het concept

Gerrard Street begon een aantal jaar geleden met het aanbieden van hun koptelefoons op basis van een huurovereenkomst. Je betaalde een vast bedrag per jaar en mocht in ruil daarvoor gebruik maken van de koptelefoon, eventuele reparaties waren inbegrepen. Inmiddels kun je de Gerrard Street Prince ook gewoon kopen.

Oprichters Tom Leenders en Dorus Galama: “Omdat er nog onvoldoende data waren over welke onderdelen sneller slijten, kapotgaan of vervangen moeten worden, moesten we wachten met de koopvariant. Nu Gerrard Street langer op de markt is en we goed inzicht hebben in deze zaken, zijn we klaar om onze koptelefoons ook te verkopen, met de lifetime service.”

Je kunt iedere Gerrard Street (er zijn inmiddels drie varianten) bestellen via de webshop. Als het goed is, wordt het pakketje de volgende dag al door de brievenbus geleverd. Ja, je leest het goed: een koptelefoon door je brievenbus.

Do it Yourself

Je zou het wellicht niet direct zeggen als je mij ziet, maar ik ben een echte tech-dame, nieuwsgierig naar alle innovatieve technische gadgets die ik voorbij zie komen. Vandaar ook dat ik de Gerrard Street Prince zelf wilde testen en dit niet heb uitbesteed aan een van mijn collega’s. Het grote plezier begon al direct bij het uitpakken van het brievenbuspakketje. Wat blijkt: het is de bedoeling dat je de koptelefoon zelf in elkaar zet. Wat is dat ontzettend grappig (en gemakkelijk!) om te doen. Hoe dat mij afging zie je in deze video.

Je kunt de Prince helemaal naar je eigen persoonlijk voorkeuren en de vorm van je hoofd aanpassen, dit gaat heel gemakkelijk middels de draaiknopjes aan iedere zijkant van de koptelefoon die je er net zelf opgedraaid hebt. Dit ging ook prima met mijn kleine hoofd en zodra ik dit gedaan had kon het comfortabele genieten beginnen.

gerrard street prince-2

Veelzijdig en comfortabel

Als het om headphones gaat ben ik kritisch, ik maak er dagelijks gebruik van tijdens de verschillende werkzaamheden die ik verricht. Zo maak ik er gebruik van tijdens het vele monteren van video’s, luister ik er muziek mee en wil ik er goed mee kunnen telefoneren als ik tijdens mijn werkzaamheden gebeld word. Daarnaast wil ik dat mijn koptelefoon gemakkelijk te verbinden is met mijn telefoon en mijn laptop en dat ik er draadloos mee rond kan lopen. Tot slot is het comfort voor mij essentieel, dit omdat ik de hoofdtelefoon soms uren achter elkaar draag. Ik kan over al deze punten kort zijn: de Gerrard Street Prince slaagt met vlag en wimpel voor al deze uitdagingen. Daar komt bij dat de batterijduur mij echt heeft verbaasd. Een volle batterij gaat inderdaad ruim 40 uur mee en dat ben ik niet gewend van wireless headphones.

Het geluid

En dan het allerbelangrijkste: het geluid. Naar mijn mening laat die in zijn algemeenheid nogal eens te wensen over, zeker als het gaat om muziek met een fijne beat. Nou, brace yourself. Wát een geweldige geluidskwaliteit komt er uit de luidsprekers van deze koptelefoon, echt heerlijk. De Noice Cancelling feature maakt de kwaliteit helemaal af, even helemaal afgesloten van de buitenwereld genieten van iedere muziek waar je van houdt. Ik merk dat ik de afgelopen weken uit mijzelf het liefst de Gerrard Street Prince over-ear pak als ik even lekker naar muziek wil luisteren, ondanks dat mijn favoriete in-ears ernaast liggen. Als dat geen goed teken is…

Conclusie Gerrard Street Prince

Voor mij is de Gerrard Street Prince, na hem een aantal weken uitgebreid getest te hebben, een absolutie favoriet. Hij is gemakkelijk en veelzijdig in gebruik, hij is comfortabel, degelijk en produceert een fantastische geluidskwaliteit. De koptelefoon is online te bestellen via de webshop voor €325 (Free Repairs Forever) of te huur voor €125 per jaar.

Hij is het absoluut waard, ik geniet er dagelijks van!
-Xoxo-
Daniëlle

*Lifestyle NWS heeft dit product ontvangen om te testen, maar wij zijn niet betaald om dit artikel te schrijven.