FAM Flower Farm

FAM Flower Farm presenteert exclusieve tulpen en narcissen

Marlies en Linda van kwekerij FAM Flower Farm uit Lisse hebben een omvangrijk assortiment exclusieve tulpen en narcissen dat voor een spectaculaire lentebeleving zorgt. Je bestelt de bloembollen online en krijgt ze thuisgestuurd inclusief een inspiratiegids vol handige tips. Bloembollen plant je in oktober of november in de tuin en daarna is het reikhalzend uitkijken naar de lente!

Exclusieve tulpen

In het assortiment exclusieve tulpen zit onder meer ‘Ice Cream’ met extreem veel bloemblaadjes, nog meer dan bij een dubbelbloemige tulp. Aan het begin van de bloei ziet de bloemknop er frisgroen uit, maar al gauw verschijnt een rozerode kleur. Als de bloem langer bloeit, verschijnen er witte bloemblaadjes in het hart. Alsof er een flinke dot slagroom op een ijsje zit! Het is niet voor niets een van de meest gefotografeerde tulpen op Keukenhof. Andere opvallende soorten zijn:

  • ‘Blushing Parrot’, een parkiettulp met crème-witte bloemen die een roze blosje krijgen; 
  • ‘Crunchy Cummins’, een gefranjerde tulp die tijdens de bloei verandert van mat paars naar helder paars-roze; 
  • ‘Dreamtouch’, een dubbelbloemige tulp die soms roze en soms paars lijkt.

Behalve per soort biedt FAM Flower Farm ook speciale mixen aan, bijvoorbeeld van verschillende gefranjerde tulpen.

Exclusieve narcissen

FAM Flower Farm heeft ook bijzondere narcissen. Niet alleen vrolijke gele soorten, maar ook de crèmekleurige ‘Bridal Crown’ met een friszoete lenteparfum die uit de dubbele gevulde bloemen komt. Ook dubbelbloemig is de narcis ‘Ice King’ met witte bloemblaadjes en in het hart wat lichtgele accenten. De favoriet van kweker Henk (de man van Linda) is ‘Manly’. Een chique dubbele narcis in de tinten wit, crème en oranje. ‘Stainless’ doet zijn naam eer aan. Deze narcis heeft zuiver witte bloemen.

Alle narcissen bloeien wekenlang. Na de bloei kun je narcissenbollen in de grond laten. Ze komen elk voorjaar opnieuw tot bloei. Voor wie niet kiezen kan, heeft FAM Flower Farm speciale mixen samengesteld met bijvoorbeeld geurende soorten of narcissen die relatief kort blijven.

De eerste narcissen bloeien in maart, de eerste tulpen in april

De bloembollenpakketten van FAM Flower Farm zijn een cadeau om te ontvangen. Ze bevatten ook een kleurrijke inspiratiegids met heldere plantinstructies voor gegarandeerd succes. Belangrijk is dat je de bollen in het najaar plant, maar uiterlijk voor de Kerst. Afhankelijk van de gekozen soort zullen de eerste narcissen in maart bloeien en de eerste tulpen in april. Op de website van FAM Flower Farm verschijnt regelmatig een artikel met interessante bloembollentips. Via Instagram of Facebook @FAMFlowerFarm delen Marlies en Linda de seizoenen op de kwekerij en geniet je digitaal van de mooiste tulpen en narcissen.

Verkoopinformatie

De exclusieve tulpen en narcissen van FAM Flower Farm zijn verkrijgbaar via www.famflowerfarm.nl vanaf €5,00 en speciale pakketten met een mix van soorten zijn verkrijgbaar vanaf €14,00.

FAM Flower Farm-2
FAM Flower Farm-3
FAM Flower Farm-4
FAM Flower Farm-5
FAM Flower Farm-6
Beeld: FAM Flower Farm