kunstgras

Elho introduceert Pure Grass

Elho is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen om met gerecyclede grondstoffen mooie producten te maken. Deze sportieve designcollectie is daar een goed voorbeeld van: de collectie is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse sportvelden. De grondstof die gebruikt is bij de productie van de Pure Grass designpotten bestaat uit 100% productie afval van kunstgras, en zo is het balletje rond.

Kunstgras afval pure schoonheid voor elho

Afval, in dit geval productie afval van kunstgras, is voor elho pure schoonheid. Het groene merk is continu op zoek naar innovatieve manieren om gerecycled plastic te gebruiken voor het maken de mooiste designpotten. Met deze nieuwe recycletoepassing tackelt elho meerdere uitdagingen. Het zit zo: tijdens het productieproces van kunstgras komen er afvalstromen vrij die als grondstof (her) gebruikt worden. Dat restafval wordt verzameld en vervolgens verwerkt in de pure grass pot. Met deze pot haal je dus niet alleen een grasgroene eye-catcher én een lekker verhaal in huis, je zorgt ook voor een groenere omgeving.

Zo groen als gras

De limited edition Pure Grass pot heeft elho’s iconische pure vorm en is letterlijk en figuurlijk zo groen als gras. De Pure Grass is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. De sportief groene pot komt er in twee maten, namelijk 40 cm en 50 cm. De 40 cm variant is verkrijgbaar voor €49,99 en de 50 cm variant voor €89,99. Geïnteresseerden moeten echter nog wel eventjes twee weken wachten, want de Pure Grass collectie is vanaf 8 maart beschikbaar.

De missie van elho

De missie van elho is de natuur in het dagelijkse leven van mensen brengen. Hierbij worden de natuur en de planeet altijd in het achterhoofd gehouden. Voor elho is plastic dan ook veel meer dan slechts een wegwerpproduct; het is een waardevolle grondstof. En daar zijn deze sportieve designpotten het perfecte voorbeeld van.

Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS travelrubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!