mancave

Een mancave in de tuin

Het is de droom van iedere man: een plek waar je bezig bent met je favoriete hobby’s en in het weekend kan zitten met vrienden. Een mancave is de plek om als man even voor jezelf bezig te zijn en te verdwijnen van de rest van de omgeving. Een echte musthave in de tuin voor elke man. In deze blog lees je over hoe jij een mancave in de tuin maakt. 

Het bouwen van een mancave kan het best in de vorm van een veranda. Omdat het veel ruimte in beslag kan nemen, is het slim om dit te combineren met deze overdekte ruimte. Hierdoor bouw je niet direct de hele tuin vol.

De gezelligheid van een bar

Niks is gezelliger om in de weekenden samen met vrienden een drankje te drinken. Dit doe je natuurlijk het liefst in een klassieke bruine kroeg, met een mancave haal je deze zelf in huis. Er zijn een aantal dingen waar een gezellige bar moet voldoen: sfeervolle verlichting, een rek met verschillende soorten flessen drank, barkrukken, een tapinstallatie, een koeling en ten slotte nog veel vrienden. 

Een frisse neus halen op het buitenterras

Na de hele tijd bezig te zijn met je hobby’s, is het lekker om even te genieten van het lekkere weer tijdens de zonnige zomerperiode. Bouw hiervoor een terras tegen de mancave aan om direct te genieten van het warme weer. Hier wil je comfortabel kunnen zitten op fijn tuinmeubilair zoals een moderne tuinset. Let er wel op dat je een parasol erbij plaatst om het terras koel te houden.

Een buitenterras biedt ook de mogelijkheid om een barbecue te organiseren voor vrienden en familie. Lekkere stukken vlees, stokbrood met satésaus, verfrissende salades en verschillende soorten bier maken een barbecuemiddag helemaal compleet. Natuurlijk heb je dan wel een grill van hoge kwaliteit nodig. Deze komen in verschillende soorten: elektrisch, op gas of ga je toch voor de klassieke houtskoolbarbecue? 

Ruimte voor de hobby

Naast alle gezelligheid met vrienden is tijd voor jezelf ook belangrijk. In een mancave heb je ook de ruimte nodig om je hobby’s te kunnen doen. Ben jij nou een echte fitnessfanaat, kom je helemaal tot rust met yoga of speel je graag muziek? Een mancave is dé plek om de hele dag bezig te zijn met je favoriete hobby. 

Maak bijvoorbeeld een eigen thuisgym met diverse fitnessapparaten. Dit kan allemaal heel compact en hoeft niet veel ruimte in te nemen. Wanneer je van muziek maken houdt, is het belangrijk dat je de buren niet tot last bent. Zorg er dan voor dat de ruimte geluidsdicht is. Dit geldt andersom wanneer je graag ontspant tijdens het yogaën. Hier wil je geen last hebben van de buitenwereld om goed te kunnen concentreren.