Een aantal nieuwe Aston Martins in de schijnwerper

De sportwagens van Aston Martin zijn altijd een lust voor oog en oor. Het ene model is nog fraaier dan de ander. Het mooie is ook dat Aston Martin tot 2021 met 10 nieuwe modellen gaat komen, deels ter vervanging van het bestaande palet en deels met voor het merk nieuwe modeltypes.

Het roemruchte Engelse automerk is aan het opklauteren uit een diep dal, de verkopen bedroegen de afgelopen jaren gemiddeld maar 2.300 stuks en dat is wel erg weinig om er ook nog wat aan te kunnen verdienen. Aston Martin gaat nu flink investeren in productiecapaciteit en modellen aanbod.

Een tweede productielocatie

In Saint Athan, in Wales, wordt een tweede productielocatie gebouwd, speciaal voor de DBX, de eerste cross-over van Aston Martin die ergens in 2019 op de markt komt. Het aantal banen wordt met zo’n 1.000 stuks uitgebreid. Het eerste succes van de nieuwe koers kon Aston Martin al boeken, de verkopen van de onlangs gelanceerde DB11 gaan prima, er zijn er al 1.400 stuks van verkocht. We zetten voor jullie vandaag een aantal nieuwe Aston Martins in de schijnwerper.

DB11

Sinds een paar maanden is de jongste telg van de Aston-familie, de DB11, te koop. Het is de opvolger van de DB9. Klassieke Aston Martin lijnen en onder motorkap ligt een splinternieuwe 5.2-liter V12-biturbo motor met 608 pk die de DB11 in 3,9 seconden naar 100 km/h brengt tot een topsnelheid van 320 km/h. Verwacht werd dat er wel een Mercedes-AMG-V8 ingebouwd zou worden. Mooi niet: Aston Martin ontwierp zelf die nieuwe krachtpatser, een 12 cilinder motor met dubbele turbo, het is de krachtigste motor ooit in een Aston Martin DB. De vanafprijs van de DB11 is € 275.000.

DB11 Volante

Er wordt nu gewerkt aan de Aston Martin DB11 Volante. In het voorjaar van 2018 wordt hij verwacht.

Vanquish Zagato

De Zagato uitvoering van de Aston Martin Vanquish is als concept voorgesteld tijdens de elegantiewedstrijd van Villa d’Este. Gelukkig heeft Aston Martin besloten dat de sportwagen in een oplage van 99 stuks in productie gaat. Zagato is een Italiaanse koetswerkspecialist met al een lange (vanaf 1960) relatie met Aston Martin. Vanaf begin 2017 is de Zagato leverbaar. De Zagato onderscheidt zich van de gewone Vanquish door de typische Zagato-stijlkenmerken, zoals de twee bulten in het dak. De atmosferische 6.0 V12 motor is opgevoerd van 576 naar 600 pk. Zo sprint deze bolide van 0 naar 100 km/u in ongeveer 3,5 seconden. Naar verwachting komt er ook nog een Zagato Volante, de roadster versie.

Vantage

De huidige Vantage V8 en V12 gaan al weer zo’n 10 jaar mee. Volgens planning komt Aston Martin in 2018 met de opvolger in zowel Coupé als Roadster uitvoering. De nieuwe Vantage zal gepositioneerd worden onder de DB11, maar wel dezelfde designlijnen hebben.

Onder de kap zal een 4.0-liter biturbo V8 komen , een blok dat samen met Mercedes AMG is ontwikkeld. Ook zal er een V12 motor leverbaar worden. Dat zou maar zo dezelfde motor kunnen zijn die ook in de DB11 ligt.

Rapide E

Naast de gewone Rapide, de Porsche Panamera concurrent, wordt in 2018 ook een stekkerversie van de Rapide leverbaar. Geen hybride, maar volledig elektrisch.

DBX

In 2019 komt Aston Martin met z’n eerste cross-over op de markt. De naam DBX is nog even voorlopig en kan nog veranderen. Aston Martin verwacht heel veel van dit model, zie ook bovenstaand. Begin 2015 liet Aston Martin al een DBX Concept warmlopen. Z’n definitieve vorm en specificaties moeten we nog even afwachten.

AM-RB 001

Grootste surprise is wel dat Aston Martin in 2019 met een hypercar gaat komen, voorlopig onder de naam AM-RB 001. Dit wordt een spectaculaire auto die in samenwerking met Red Bull Racing wordt ontwikkeld en een echte F1-auto voor de openbare weg zou moeten worden.

De auto wordt bloedstollend snel, met een topsnelheid voorbij de magische grens van 400 km/h. Een echte Bugatti concurrent dus!

De snelheid wordt gehaald met een atmosferische V12 motor die is gekoppeld aan een elektromotor. De auto wordt zo licht mogelijk gehouden door het gebruik van lichte materialen zoals koolstofvezel en kevlar, er zou zelfs geen stukje staal in de auto te vinden zijn. Niet gek dat het totaalgewicht onder de 1.000 kg blijft. Ondanks dat het een extreme auto is, wordt er op gestuurd dat vrouwen er ook elegant in kunnen stappen met een minirok aan…dit dankzij een verstelbaar stuur, pedalen en stoel. Wij laten ons wat dat betreft graag overtuigen, Aston Martin mag ons bellen…

De oplage

De oplage blijft beperkt tot tussen de 99 en 150 stuks. De interesse voor deze supercar blijkt wel uit het feit dat het aantal gegadigden al twee keer zo hoog is als de oplage. De totaalprijs voor een AM-RB 001 is nog niet bekend, maar denk aan een bedrag van tussen de 2 en 3 miljoen pond, iets meer dus dan de Bugatti Chiron die 2,4 miljoen euro kost. Heeft Aston Martin die slag alvast gewonnen.

De Aston Martin Vanquish Zagato

De Aston Martin DB11

De Aston Martin V8 Vantage S Power

https://youtu.be/PNiCxGpcut8

De Aston Martin DBX

Aston Martin Rapide

Aston Martin AM-RB 001

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!