Aston Martin Valour

Aston Martin Valour

Aston Martin bestaat 110 jaar en dat is voor het Engelse merk een mooie reden om met een jubileummodel te komen. Het gaat om de Aston Martin Valour. Er worden er precies 110 stuks van gemaakt. Bijzonder is ook dat Aston Martin voor de laatste keer zijn roemruchte 12 cilinder verbrandingsmotor gaat inzetten. Aston Martin meldt zelf dat het een collectors item gaat worden. De Aston Martin Valour is geïnspireerd op de V8 Vantage uit de jaren tachtig en de RHAM/1-racewagen uit 1980, maar we zien ook designelementen van de Aston Martin Victor uit 2020.

Fantastische 715 pk sterke twinturbo 5,2-liter twaalfcilinder

Maar het grootste feest wordt veroorzaakt door die fantastische 715 pk sterke twinturbo 5,2-liter twaalfcilinder, voor het eerst gekoppeld aan een, jawel, een handbak met zes versnellingen. Hiermee wordt die Aston Martin Valour voor ons het meest begeerde model van het merk. De eerste leveringen van de Valour staan gepland voor het vierde kwartaal van 2023. Wees er snel bij mocht je in staat zijn om zo’n bolide aan te schaffen, want die slechts 110 stuks zijn zo uitverkocht. 

De buitenkant

Aan de buitenkant is de Valour is niet echt een geheel nieuw model van Aston Martin. Het is een samenstelling van designelementen vanuit het roemruchte verleden van het merk. Met name dan de Vantage kenmerken, zoals bijvoorbeeld de daklijn en de raampartij. In de motorkap zit een grote ventilatieopening met kanalen voor voldoende ventilatie van de twinturbo 5,2-liter V12. De ronde LED koplampen priemen je tegemoet vanonder de lange motorkap. De verlichting aan de achterkant bestaat uit zes clusters van LED-lichtbladen, die doen denken aan de Aston Martin Valkyrie.

De buitenkant van de Valour is grotendeels gemaakt van koolstofvezel, evenals de koolstofkeramische remschijven vóór en achter. Het drievoudige uitlaatsysteem is gemaakt van lichtgewicht roestvrij staal. De wilde, felle, afgesneden Kamm-staart geeft hem zijn elegante ontwerp en genereert veel downforce aan de achterkant om de algehele stabiliteit in evenwicht te brengen. De 21″ honingraat lichtmetalen velgen staan de Valour fantastisch. Aston Martin biedt veel opties om de auto te personaliseren.

De binnenkant

Ook aan de binnenkant zijn er vele opties om de auto helemaal de jouwe te maken. Kies je traditionele wollen tweed als stoelbekleding, zoals die van de Aston Martin 1959 DBR1, of kasjmier stoffen voor de stoelen en hemelbekleding, het wordt gecombineerd met het hightech koolstofvezel van de lichtgewicht racestoelen van de Valour. Tussen de twee stoelen valt de aandacht direct op de mooie handgeschakelde, open versnellingspook, met naar keuze van bewerkt aluminium, titanium, koolstofvezel of walnoot gemaakt. Het interieur oogt verder sober, maar dat is bedrieglijk, want de Valour is volgestouwd met de meest recente techniek en infotainmentmogelijkheden. Als accessoire kun je ook nog kiezen voor een bijpassend gekleurde tassenset.

De motor

De Valour heeft als ’s wereld enige V12-sportwagen met motor voorin een handgeschakelde transmissie, speciaal voor de Valour gemaakt. En dat is niet voor niets. De echte liefhebber van een auto met zo’n sterke motor wil zelf die motor aanvoelen om te bepalen wanneer er geschakeld moet worden. Alles voor een pure rijervaring. Je hebt 715 pk in je hand, een kracht die je via een sperdifferentieel naar de 21 inch metende achterwielen kunt sturen. 

Configurator

Om zelf te zien wat er allemaal mogelijk is met de Aston Martin Valour heeft het merk een flitsende Aston Martin Valour configurator voor de Valour gemaakt, probeer het eens uit!

Aston Martin Valour-2
Aston Martin Valour-3
Aston Martin Valour-4
Aston Martin Valour-5
Aston Martin Valour-6
Aston Martin Valour-7
Aston Martin Valour-8
Aston Martin Valour-9
Aston Martin Valour-10
Aston Martin Valour-11
Aston Martin Valour-12
Aston Martin Valour-14

Meer informatie over de Aston Martin Valour vind je hier.