best beoordeelde stranden van Mallorca-5

Dit zijn de 10 best beoordeelde stranden van Mallorca

Heb jij Mallorca al eens aangedaan tijdens een heerlijke zonvakantie? Mallorca is het grootste en meest populaire eiland van de Gymnesen en de Balearen, een Spaanse eilandengroep in de Middellandse Zee. Naast dat je er heerlijk kunt eten, zijn de adembenemende stranden ook echt een must om te bezoeken wanneer je een dagje heerlijk wilt ontspannen. Gaat jouw hart sneller kloppen van brede, lange stranden? Dan kun je die het beste richting het noorden van Mallorca gaan, in de baai van Alcudia. De authentieke Spaanse dorpjes waar je heerlijk kunt eten, vind dan weer in het westen en noordwesten van het eiland. Om je een beetje op weg te helpen qua stranden, heeft Holidu, de boekingssite voor vakantiehuizen, de best beoordeelde stranden van Mallorca op een rij gezet.

Het onderzoek

Holidu heeft deze lijst van de 10 best beoordeelde stranden van Mallorca opgesteld, door de gegevens van Google Maps te analyseren. Zo zijn alle stranden met minimaal 100 recensies door hen onderzocht. De uiteindelijke lijst is samengesteld door middel van de gemiddelde beoordeling van bezoekers van deze stranden, en het aantal recensies dat deze stranden kregen. 

best beoordeelde stranden van Mallorca-1
© John McFetridge via Unsplash

1. Cala Figuera | 4.7/5 sterren | 1235 beoordelingen

We trappen direct af met het best beoordeelde strand van Mallorca: Cala Figuera. Cala Figuera ligt op het schiereiland Formentor in het noordelijkste puntje van Mallorca. In tegenstelling tot de meeste stranden op het eiland, kun je op Cala Figuera Mallorca rustig genieten van de natuur en de omgeving. Dit komt omdat Cala Figuera behoorlijk afgelegen ligt en je er niet gemakkelijk kunt komen. Een hapje eten en drinken moet je dan ook zelf meenemen. Het strand bestaat voornamelijk uit grind en stenen, maar het water is kristalhelder. Perfect dus om in alle rust te snorkelen. Een verborgen pareltje, genesteld tussen geweldig hoge kliffen. 

Cala Llombards, Mallorca
© Tommie Hansen via Flickr (cc by 2.0)

2. Cala Llombards | 4.7/5 sterren | 122 beoordelingen 

De tweede plek op de lijst wordt gevuld door strand Cala Llombards. Dit prachtige witte zandstrand ligt in een baai in het zuiden van Mallorca. Het strand is omringd door steile kliffen en wordt net als de nummer 1 van de lijst niet overspoeld door toeristen. Door de luwte die wordt veroorzaakt door de kliffen, is het water rustig en ideaal om met goed zicht te snorkelen en rustig te dobberen op een zeebedje. Genieten dus!

best beoordeelde stranden van Mallorca-3
© Holidu via Pixabay

3. Caló des Moro | 4.6/5 sterren | 5978 beoordelingen

Op de derde plek staat het strand met verreweg de meeste recensies: Caló des Moro. Volgens de Mallorcaanse traditie ligt dit prachtige strand wederom in een baai en is het lastig te bereiken. Je vindt dit strand in het zuidoosten van het eiland. Het is ongeveer zes kilometer van de stad Santanyi, gelegen tussen hoge kliffen en pijnbomen. Het water is prachtig turquoise blauw, rustig en ondiep. Aan de linkerkant vind je er ook een grot, waar het water een stuk koeler is. Het enige nadeel is wellicht dat er verder geen eet- en drink faciliteiten te vinden zijn, houd er dus rekening mee dat je genoeg meeneemt. 

best beoordeelde stranden van Mallorca-4
© Marco Verch via Flickr Creative Commons 2.0

4. Cala Mesquida | 4.6/5 sterren | 5405 beoordelingen

De lijst gaat verder met een strand genaamd Cala Mesquida. Voor de verandering is dit strand (gelegen in een baai), omgeven door prachtige duinen en rotsen. Het is een fijnkorrelig, wit zandstrand met prachtig turquoise water. Het is gelegen in het noordoosten van Mallorca en een stuk gemakkelijker te bereiken dan de andere stranden op ons lijstje. Doordat het vrij open ligt, is het een stuk winderiger dan de andere stranden, wat natuurlijk ideaal is voor windsurfers. Ligstoelen en parasols zijn er ook te huur. Aan de westkant van het strand ligt een klein resort met een aantal winkels en restaurants. 

best beoordeelde stranden van Mallorca-5
© Holidu via Pixabay

5. Cala Agulla | 4.6/5 sterren | 3804 beoordelingen

Cala Agulla is een strand dat een stuk populairder en dus ook drukker is, maar dat maakt het zeker niet minder mooi. Het strand ligt op ongeveer 2 km van Capdepera, in het noordoosten van Mallorca. Fijn feitje ook: het strand is meerdere malen erkend als Blue Flag strand, wat betekent dat het voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Dit prachtige strand, met eveneens azuurblauw water is genesteld tussen bossen en bergen, wat het een echt natuurlijk strand maakt zoals wij dat hier kennen. Het strand biedt daarnaast ook voorzieningen zoals douches, toiletten en toezicht. In de directe nabijheid van het strand kun je je auto tegen betaling parkeren. 

Nieuwsgierig naar de volledige top 10 best beoordeelde stranden van Mallorca? Die vind je hier