de beste vlagcamera van Sony

De beste vlogcamera’s van Sony

Vlogs zijn niet meer weg te denken uit het sociale media landschap. Sony biedt een scala camera’s die geschikt zijn om vlogs in hoge videokwaliteit vast te leggen. Van een geweldige camera voor beginnende vloggers tot een professionele vlogcamera met hoogwaardige specificaties zoals 4K video en Eye-autofocus. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

sony_DSC-WX500

Let’s start vlogging, met de DSC-WX500

De beginnende vlogger zit goed met de WX500. Net als de HX90 is deze camera uitgerust met een ZEISS Varia-Sonnar T-objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; SteadyShot beeldstabilisatie, en een kantelbaar lcd-scherm. Deze camera van Sony is uiterst geschikt voor de beginnende vloggers. Dankzij de snelle autofocus is het gemakkelijk en snel in beeld brengen van een onderwerp kinderspel. Op het hoogwaardige beeldscherm kunnen de beelden die gefilmd worden in hoge kwaliteit bekeken worden. Net als de RX100V en de HX90 kunnen foto’s en video’s in een keer gedeeld worden via Wi-Fi en NFC met een smartphone. Perfect om direct aan de slag te gaan op YouTube!

De DSC-WX500 is verkrijgbaar voor € 400,00.

sony_ DSC-HX90

Features on, met de DSC-HX90

Net als de RX100VI en HX99 kan de HX90 gebruikt worden voor vloggen door het 180 graden kantelbare scherm. De HX90 is goed inzetbaar voor de beginnende vlogger die de meer professionele RX100 of HX99 serie camera’s (nog) niet nodig heeft. Deze camera is uitgerust met een ZEISS objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, een BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; Fast Intelligent autofocus en SteadyShot beeldstabilisatie.

De HX90 beschikt over een OLED Tru-Finder elektronische zoeker waardoor de vlogger live kan meekijken naar de opname. Daarnaast heeft de HX90 een manual ring om de toegewezen instellingen eenvoudig te wijzigen tijdens de videoproductie. De HX90 heeft met een zoombereik van 720mm een hoog zoombereik van hoge kwaliteit. Voor het koppelen van locatiegegevens heeft de HX90 een ingebouwd GPS systeem. Net als de RX100V en HX99 kunnen video’s snel gedeeld worden met een smartphone via Wi-Fi en NFC.

De DSC-HX90 is verkrijgbaar voor € 480,00.

sony_HX99_EVF

De ideale vlogcamera voor beginners en semi-professionals: DSC-HX99

Sony introduceerde onlangs de DSC-HX99 camera in de Cyber-shot-serie. Dit compacte model is zeer geschikt het produceren van vlogs. Dankzij het 180 graden kantelbare lcd-scherm en hoogwaardige videofuncties is het kinderspel om vlogs te maken. De goede autofocus van deze camera garandeert dat de beelden tijdens het vloggen altijd scherp zijn. Dit is vooral prettig bij het maken van vlogs aangezien de camera focust op het gezicht in plaats van objecten in de achtergrond. Dit is te danken aan een Fast Intelligent AF-snelheid van slechts 0,09 seconden, een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en front-end LSI. Videodetails worden hierdoor optimaal verwerkt en vervormingen verminderd.

De camera kan zelfs video’s in slowmotion opnemen in 120 fps. Tevens is een lcd-scherm met Touch Focus / Touch Pad AF geïntegreerd en is de camera uitgerust met een XGA OLED Tru-Finder. Dit biedt levensechte voorbeeldweergave en afspeelfunctionaliteiten.

Om content snel te kunnen verwerken is de camera via de PlayMemories Mobile-app aan te sturen vanaf een smartphone. Kortom een uitstekende camera voor vloggers die op zoek zijn naar hoogwaardige content.

De DSC-HX99 is verkrijgbaar voor € 520,00.

sony_RX100VI

De ultieme vlogcamera: RX100 VI met intelligente autofocusfunctie voor gezichtsherkenning

Een professionele vlogcamera met de meest uitgebreide mogelijkheden. De RX100 VI is uitgerust met een autofocusfunctie voor gezichtsherkenning waardoor het gezicht van de vlogger altijd scherp blijft tijdens het filmen en de camera niet focust op objecten in de achtergrond.

Door het 180 graden kantelbaar scherm kan de vlogger zichzelf continu volgen om niet achteraf voor verassingen te komen staan. Vloggen wordt nog gemakkelijker gemaakt door de SteadyShot beeldstabilisatie technologie. Deze zorgt ervoor dat eventuele bewegingen tijdens het filmen perfect onder controle gehouden worden. Daarnaast heeft de camera een lcd-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF om de gewenste focuspunten aan te geven en de camera eenvoudig te bedienen.

Dit model heeft een grote voorsprong wat betreft de videofuncties en kwaliteit. De camera is uitgerust met een 1.0-inch 20,1 MP Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM chip. Tevens is de camera voorzien van een krachtige nieuwe BIONZ X beeldverwerker. Die componenten werken allemaal samen om de verwerksnelheid te maximaliseren, waardoor de videokwaliteit optimaal is over het gehele bereik van de 24-200 mm F2.8 – F4.5 zoomlens

De RX100 VI is uitgerust met een snel hybride autofocussysteem waardoor de camera slechts 0,03 seconden nodig heeft om scherp te stellen. Tevens is dit model voorzien van ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten met 65% dekking van het beeld.

De RX100V kan ook op de meest zonnige dag ingezet worden om te vloggen dankzij de OLED Tru-Finder. Deze zoeker is gemakkelijk in en uit te klappen. De gemaakte video’s kunnen in een handomdraai gedeeld worden via Wi-Fi en NFC met een smartphone zodat deze direct gepost kunnen worden. Van vlogs op reis, thuis in tuin, tijdens een zonsondergang op het strand of van een safari – de RX100 VI levert altijd en overal optimale vlogprestaties.

De DSC-RX100 VI is verkrijgbaar voor € 1.300,00.

sony_VCT-SGR1

VCT-SGR1-handgreep voor RX100 en HX99 cameraserie Sony

Sony introduceerde onlangs een veelzijdige en compacte handgreep (model: VCT-SGR1) voor de RX100 en HX99 cameraserie. Deze handgreep voor foto- en videoproducties is ideaal voor vloggen, reisfotografie en zelfportretten. De VCT-SGR1 is een verticale handgreep die via een Multi/Micro USB-aansluiting kan worden bevestigd aan de RX100 en HX99.

De compacte handgreep kan 70 graden omhoog en 100 graden omlaag worden gedraaid om beelden vanuit verschillende perspectieven vast te leggen. De VCT-SGR1 is voorzien van een aantal knoppen aan de bovenzijde: de sluiter, de start en- stop-opnameknop en de zoom. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Tevens kan de onderzijde van de handgreep worden uitgeklapt en als statief worden gebruikt. Dit maakt de handgreep een ideaal hulpmiddel voor vloggen.

VCT-SGR1 handgreep is verkrijgbaar voor € 120,00.

 

Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!