zuid-tirol
IDM Südtirol/Harald Wisthaler

Combineer deze zomer prachtige natuur met authentieke cultuur in Zuid-Tirol

Het Coronavirus heeft ervoor gezorgd dat vakanties in de afgelopen maanden niet mogelijk waren. Nu blijkt gelukkig dat veel landen hun grenzen weer openen. Vanaf 15 juni kunnen we weer reizen en daarom kunnen we ons storten op het kiezen van een bestemming. Laat die voorpret maar beginnen!

Rust en ruimte

zuid-tirol
IDM Südtirol/Stefan Schuetz

Die bestemming kiezen kan nogal wat voeten in de aarde hebben, aangezien de behoefte aan drukbezochte bestemmingen en hutjemutje op het strand te liggen misschien minder groot is dit jaar. Als je op zoek bent naar rust en ruimte dan is Zuid-Tirol dé plek voor jou. De Italiaanse provincie wordt gekenmerkt door alpiene tradities die hand in hand gaan met de mediterrane levensstijl, culturele veelzijdigheid en de bergen van UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten en de Alpen. Perfect dus als je op zoek bent naar een aangename combinatie van natuur en cultuur. 

Op zoek naar een flinke dosis adrenaline?

zuid-tirol
IDM Südtirol/Kirsten-J. Sörries

De bergen van Zuid-Tirol lenen zich uitstekend voor de meest uiteenlopende activiteiten. Ben je een echte avonturier en ben je op zoek naar een flinke dosis adrenaline? Dan kun je kiezen voor een paraglide tocht over de prachtige bergen en authentieke dorpjes. Mocht dit net een brug te ver zijn, dan kun je ook kiezen voor raften, paardrijden of mountainbiken. En als je het liever rustig aan doet kun je ook prachtig wandelen, een boottocht maken over één van de meren of een rondje midgetgolf spelen. 

De culturele highlights van Zuid-Tirol

zuid-tirol
IDM Südtirol/Daniel Geiger

Na een actieve ochtend kun je je spieren laten rusten en je ogen de kost geven tijdens een bezoek aan één van de culturele highlights die Zuid-Tirol rijk is. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Bolzano/Bozen, de provinciehoofdstad. Hier kun je de samensmelting van de Italiaanse en Oostenrijkse cultuur goed ervaren: je kunt er wandelen door smalle straatjes met prachtige Tiroler huisjes met veel houtwerk. Een stukje verderop passeer je Italiaanse palazzi met enorme fresco’s.  Ook Meran/Merano is zeker een bezoek waard. Het is een kleine, maar chique en bruisende stad. Met 18 kilometer aan wandelpaden en grote parken is Meran/Merano een echte ‘tuinstad’ met Midden-Europese charme. Deze indruk wordt nog eens versterkt door de vele palmen, oleanders, cactussen en fleurige bloembedden in de hele stad. Ook de Oostenrijkse prinses Sissi kwam hier graag. 

Dineren op hoog niveau

zuid-tirol
IDM Südtirol/Marion Lafogler

Na een dag genieten van natuur en cultuur kun je de dag afsluiten in één van de vele restaurants die Zuid-Tirol rijk is. Uit eten gaan is hier van hoog niveau: de provincie telt nu 19 Michelinsterrenrestaurants met 26 sterren in totaal. En bestel ook zeker een glas (lees: fles) wijn bij je gerecht, want de Zuid-Tiroolse wijnen hebben een uitstekende internationale reputatie. Door de geografische ligging, de meer dan 300 zonnige dagen en de mediterrane lucht is het klimaat in Zuid-Tirol heel gunstig voor het produceren van heerlijke wijnen. En terwijl je van je wijntje geniet in de zon en uitkijkt over de bergen kun je vast bedenken of je morgen liever één van de vele musea bezoekt of gaat ontspannen in een spa. 

Ben je benieuwd wat Zuid-Tirol nog meer te bieden heeft? Kijk dan op even op deze website.

Meer travel artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS travelrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!