Relais & Châteaux Weeshuis Gouda

Boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda geopend

Het is een lang gekoesterde droom die eindelijk werkelijkheid is geworden. Boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda (WSHS) heeft haar elegante deuren voor gasten geopend. Zet één stap in het luxueuze WSHS en het dagelijkse leven lijkt binnen no-time gelijk mijlenver. In het eclectische toevluchtsoord in het historische centrum van Gouda komen dromen tot leven, en is verwennen en verrassen aan de orde van de dag. 

Een ontdekkingstocht

Een ontdekkingstocht door het kleurrijke en weelderige Relais & Châteaux Weeshuis Gouda opent een schatkamer aan verhalen en voert langs verschillende hideaways met alle een eigen sfeer, karakter en uitzicht. Het hotel is ontworpen door interieurarchitecte Judith van Mourik, zij is onder andere bekend van het interieur voor Parc Broekhuizen. Relais & Châteaux Weeshuis Gouda beschikt over 25 kamers, van de meest knusse Tiny & Comfy Rooms tot ruime suites. Van sprookjesachtige doorkijkjes tot historische details en een heerlijk ligbad, elke ruimte heeft iets unieks te bieden. Daarnaast huizen er in het hotel nog verschillende ‘specials’ zoals de I DO Suite, waar net-getrouwde stellen de meest onvergetelijke dag van hun leven in stijl kunnen afsluiten. Of The Powder Room voor wat quality time met vriendinnen.

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda-3

Een verscholen stukje Parijs

Het hart van WSHS wordt gevormd door de romantische binnenplaats waar een stukje Parijs verscholen ligt; een echte hidden gem ver weg van alle reuring. Hier vinden hotelgasten en locals elkaar op het terras of onder de schaduw van twee prachtige iconische bomen. De idyllische veranda heeft het recht op de laatste zonnestalen en verwarmt haar gasten tot diep in de avond. 

Gastronomisch genieten

Dankzij Executive Chef Martijn Kajuiter en zijn team is culinair genieten in WSHS aan de orde van de dag. Het begint al vroeg met een buitengewoon ontbijt in de Regentenkamer, die daarna moeiteloos transformeert in een charmante koffiekamer en een heerlijke lichte lunch of weelderige Afternoon Tea verzorgt. Vanaf een uur of 16:00 lonkt het moody, sexy and classy voorkomen van cocktail & champagnebar COCO die haar gasten verrast met spectaculaire cocktailinfusers, eigenwijze mini-gerechtjes of een mooi glas champagne voordat de avond wordt voortgezet in casual fine dining restaurant LIZZ dat het diner voor haar rekening neemt. Hier kunnen culinaire liefhebbers genieten van een menu dat maar liefst uit vier verschillende elementen bestaat. Alle F&B locaties hebben een eigen terras op de zonnige binnenplaats van het hotel. Zo doet het terras aan de zijde van COCO wat frivool en charmant aan, terwijl het terras van LIZZ doorgaat voor luxueuzer en exclusiever. 

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda-2

Tijdelijk Table d’hôte menu

Ook LIZZ heeft haar deuren geopend, maar vooralsnog als voorproefje op alles dat komen gaat. Vanaf 1 september is LIZZ in vol ornaat (volledig à la carte menu, beleving en bezetting), te ervaren. Tot die tijd kunnen gasten wel al kennis maken met al het moois dat LIZZ straks te bieden heeft. Het casual fine dining restaurant lanceerde een twee-of drie gangen Table d’hôte menu. De keuken werkt voornamelijk met seizoensgebonden producten en het menu wisselt mee met de tijd van het jaar. Zo staan er op dit moment geglaceerde groene asperges XL en parelhoender ‘Rossini’ op het menu. Zolang de horeca binnen nog niet open mag, kan dineren heerlijk in de zon op het terras of op eigen kamer. 

Buiten op het terras kan het leven wel al in volle glorie worden gevierd met een menu met toegankelijke all day dining terrasklassiekers, zoals steak tartaar, maar ook de WSHS Reuben sandwich en de huisgemaakte mac and Gouda cheese. Op het menu zijn alle elementen van alle verschillende F&B locaties en de filosofie van WSHS terug te vinden. Deze afzonderlijke karakters zullen steeds meer naar voren komen naarmate het ‘normale leven’ beetje bij beetje daar is.

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda-4

Private dining, feestelijke receptie en overnachtingen

Op zoek naar de perfecte private dining ruimte, het intiemste en best bewaarde geheim voor een volmondig ja-woord of een grande ballroom voor een feestelijke receptie? Het hotel beschikt tevens over verschillende prachtige ruimtes die zich perfect lenen voor welke viering dan ook. Een toegewijd, gepassioneerd team van event- en weddingplanners zet een eindeloze reeks mogelijkheden met alle liefde om in een onvergetelijke dag of bijeenkomst.

Overnachten in WSHS kan al met twee personen vanaf €180,- inclusief ontbijt. Voor meer informatie en reserveringen, kun je de website van WSHS bekijken.