blokker koffie

Blokker lanceert eerlijke premium koffie

Blokker heeft iets heel leuks gelanceerd: heerlijke premium koffie samengesteld door ervaren koffiebranders. Deze koffiebranders hebben 4 verschillende melanges hoogwaardige kwaliteitsbonen geselecteerd. Blokker koffie is dankzij het Rainforest Alliance keurmerk ook eerlijke koffie. Blokker koffiecups worden aangeboden per verpakking van 20 stuks voor €2,49 en zijn daarmee een stuk goedkoper dan andere premium koffiecups op de markt.

Daarnaast start Blokker een uniek recycleprogramma, waarbij consumenten aluminium koffiecups van alle merken kunnen inleveren bij Blokker. Met de opbrengst ondersteunen zij initiatieven van The (zero) Hunger Project. Blokker is ruim een eeuw innig verbonden met koffie en verkoopt alles wat met koffie te maken heeft, het is dan ook logisch dat Blokker eigen koffie introduceert.

Lekker, gemakkelijk en milieubewust

Consumenten willen thuis lekkere, verse koffie drinken, maar ook gebruiksgemak en milieubewust bezig zijn. Er is veel verschillende koffie beschikbaar, zoals bijvoorbeeld cups. De meeste zijn relatief duur of verpakt in plastic. Blokker koffiecups zijn er in vier heerlijke smaken, voor ieder wat wils en voor ieder moment van de dag. De aluminium cups zorgen er voor dat de aroma’s ten minste 24 maanden goed bewaard blijven en dat het restafval 100% recyclebaar is. 

“Voor velen is thuis koffie drinken het afgelopen jaar nog belangrijker geworden. Met de introductie van onze premium koffie willen wij (h)eerlijke koffie voor iedereen toegankelijk maken”, aldus Jeanine Holscher, CEO van Blokker. “Deze introductie maakt onderdeel uit van onze strategie om steeds meer premium producten voor een Blokker prijs voor de consument bereikbaar te maken en volgt op de lancering van onze eigen koffiecup  machine van afgelopen jaar.”

Vier smaken, voor ieder moment van de dag

De premium koffiecups van Blokker zijn beschikbaar in de volgende vier smaken:

  • Goud – mild: Fijn en vriendelijk door de 100% Arabica uit Brazilië en Colombia. Je proeft een fijne aromatische koffie, zacht en vriendelijk van smaak. Een koffie die je de hele dag kunt drinken, zwart of als heerlijke latte.
  • Roze – pittig: Een opkikker met smaak door de ongewassen Brazils. Je proeft een volle, krachtige koffie met een licht bittertje. De arabica koffiebonen zijn donker geroosterd, wat de koffie een echte kick geeft als je een opkikker nodig hebt. Maar hij doet het ook goed bij een gebakje. Te drinken als cappuccino, maar ook zwart.
  • Zwart – rijk: Luxe genieten met een 100% Arabica uit Brazilië en Colombia en een beetje uit India. Je proeft een heerlijke, luxe koffie met een volle, rijke smaak. Een koffie om even rustig van te genieten. De subtiel gebrande arabica bonen zorgen voor een mooie mix van bittere en zoete tonen met een hint van chocolade. De subtiele smaak komt goed tot zijn recht in een lungo of een espresso, en een wolkje melk ook prima.
  • Blauw – decaf: 100% arabica en smaak, maar dan zónder de cafeïne. Je proeft 100% koffie, intens en romig van smaak, perfect in balans. Zonder cafeïne, maar mét de smaak van koffie. De bonen zijn zo gebrand, dat je de cafeïne niet mist. Een koffie voor iedereen die echt van koffie houdt, maar de cafeïne soms liever mijdt.

Blokker gaat aluminium koffiecups van alle merken recyclen

Blokker gaat aluminium koffiecups van alle merken recyclen. Zo kunnen klanten alle gebruikte cups inleveren in de Blokker winkels. Het verzamelde aluminium wordt vervolgens verkocht. Waarna de opbrengst naar The (zero) Hunger Project gaat. The Hunger Project gelooft dat onze generatie een einde kan maken aan chronische honger – voor 2030. Om recycling te stimuleren krijgt iedereen die Blokker koffiecups koopt, gratis een tasje van 100%  gerecycled plastic voor ongeveer 150 cups die gemakkelijk bij een van de ruim 400 Blokker filialen kunnen worden ingeleverd.

Rainforest Alliance: keurmerk voor arbeidsomstandigheden

Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten, die ecosystemen, mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn, beschermt. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn en inkomen van arbeiders. Rainforest Alliance is een top keurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.

Meer culinaire artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS culinaire rubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!