koffiecapsule op basis van papier

Nespresso introduceert koffiecapsule op basis van papier

Nespresso lanceert vandaag een geheel nieuwe koffiecapsule op basis van papier die volledig thuis-composteerbaar is. Hiermee versterkt Nespresso opnieuw de ambitie voor een groenere toekomst. Tijd om je groene vingers uit de mouwen te steken; creëer je eigen groene oase in je tuin of balkon en voeg composteren toe aan je levensstijl, zonder in te leveren op de premium koffiekwaliteit die je van Nespresso gewend bent.­­

Dezelfde smaakervaring

Kika Buhrmann, CEO van Nespresso in Nederland, zegt: “We zijn heel trots op de lancering van de nieuwe koffiecapsules op basis van papier in Nederland. Nespresso streeft voortdurend naar een circulaire en duurzamere koffie-industrie. Dankzij nieuwe innovatietechnieken hebben we vijf nieuwe koffiesoorten van hoge kwaliteit ontwikkeld, speciaal gemaakt voor deze thuis composteerbare capsules. Met deze nieuwe capsules ervaren koffieliefhebbers dezelfde smaakervaring als met onze aluminium capsules, en kunnen ze deze zelf thuis composteren.”

Van capsule tot compost: hoe werkt het?

Drie jaar lang heeft Nespresso samengewerkt met het Nestlé Institute of Packaging Sciences om deze capsules, gemaakt van maar liefst 82% papier, te ontwikkelen. De belangrijkste grondstof is papiervezel dat wordt gewonnen uit hout. Hierdoor zijn de gebruikte capsules volledig thuis-composteerbaar. Na het genieten van je Nespresso-moment kan de capsule rechtstreeks thuis op de composthoop of in de composteerbak terecht. Gemengd met ander groente-, fruit- en tuinafval is de capsule binnen 6 maanden volledig gecomposteerd. Zodra je compost op donkere, vochtige, kruimelige grond lijkt, is het klaar om je planten of (moes)tuin te voeden.

“Geen enkele koffiecapsule mag momenteel bij het GFT-afval. Dat geldt voor alle composteerbare capsules die in Nederland beschikbaar zijn. De nieuwe capsule van Nespresso is gecertificeerd om thuis te composteren en de zelfgemaakte compost is perfect te gebruiken voor de moes- of siertuin.” legt Reineke van Riemsdijk, Sustainability Lead van Nespresso Nederland uit.

Ontdek de vijf onweerstaanbare smaken

Voor de lancering van de nieuwe capsules op basis van papier, hebben de koffiemeesters van Nespresso vijf nieuwe melanges ontwikkeld, waaronder een biologische en een cafeïnevrije koffie. Het nieuwe assortiment bestaat uit vijf espresso’s gemaakt van Arabica en Robusta bonen afkomstig uit het Nespresso AAA Sustainable Quality™ programma. De intensiteit loopt uiteen van een zachte Ispirazione Aosta Espresso, intensiteit 5, met tonen van Biscuit en geel fruit tot een intense Ispirazione Sicilia Espresso, intensiteit 8, met Cacao en houtachtige tonen. Het nieuwe assortiment is vanaf 10 juni te proeven in de Nespresso boutiques en de verkoop start op 16 september 2024.

Recyclen of thuiscomposteren?

Aluminium capsules zijn oneindig recyclebaar en daarmee een circulaire oplossing. Nespresso geeft met de capsules op basis van papier koffieliefhebbers een alternatieve optie. Kies wat het beste bij jouw persoonlijke lifestyle past: een verpakking die na gebruik thuis-composteerbaar is, of een verpakking die na gebruik oneindig recyclebaar is. De CO2 voetafdruk is voor beide opties gelijk, mits het aluminium wordt gerecycled of de capsule op basis van papier wordt gecomposteerd.

Meer informatie over de koffiecapsules op basis van papier vind je hier.