gardena

Bladruimen made easy met nieuw GARDENA gereedschap

De herfst is in volle gang en de bladeren komen volop en in volle vaart naar beneden. Een klein veegrondje is inmiddels al lang niet genoeg meer, want aan het einde van de dag lijkt het alweer alsof de grond al weken geen bezem gezien heeft. Tijd dus voor het grotere geschut! Heb jij bijvoorbeeld al eens gehoord van de GARDENA Tuinruimer en de Bladhark XXL vario? Samen met deze handige hulpmiddelen, is jouw tuin in no-time spic en span. 

De GARDENA Tuinruimer

De GARDENA Tuinruimer, wat een uitvinding is dit. Buiten het feit dat het bladruimen met dit hulpmiddel in no-time gebeurd is, is de tuinruimer ook nog eens ontzettend milieuvriendelijk omdat hij werkt zonder motor of accu. Je duwt de Tuinruimer gemakkelijk voort en een speciaal gevormde borstel veegt de bladeren, maar ook gemaaid gras en verticuteerresten, in een grote opvangzak. Nu denk je misschien: is dat niet zwaar, omdat je dit handmatig moet doen? Nee, wij hebben het apparaat uitbreid uitgeprobeerd en dat ging ons prima en gemakkelijk af. Je kunt de borstels qua hoogte verstellen, hoe dichter je de borstels tegen te grond instelt, hoe zwaarder het duwen gaat. Maar je bent dan wel eerder klaar omdat je meer blad tegelijk opveegt. 

De tuinruimer is geschikt voor gebruik op gazon, terras, tuinpad en oprit. Wanneer de verzamelmand vol is, kun je deze gemakkelijk van het apparaat afnemen en leeggooien. Dat is het enige moment waarop je even moet bukken, want gedurende het hele bladruimproces kun je dus gewoon heerlijk rechtop blijven staan en dat is uitermate fijn voor je rug. Wij zijn fan!

gardena 3

De GARDENA Multihark

Om het overige blad tussen alle plantjes vandaan te harken, hebben wij de GARDENA Multihark uitgebreid getest. Dit handige gereedschap kan worden gebruikt om te harken, scheppen en om aarde te zeven. De hark is uitgerust met lange, robuuste tanden van hoogwaardig kunststof. Klaar met harken? Dan kun je de Multihark omdraaien en het herfstblad zo in de kliko te gooien. Ontzettend handig en heel licht in het gebruik. De Multihark is overigens onderdeel van het GARDENA combisystem. Je kunt dus met een handige draaiknop verschillende andere gereedschappen op dezelfde steel bevestigen.

gardena 2
gardena 4

De GARDENA Bladhark XXL vario

Een andere, handige tool die wij getest hebben is de bladhark XXL vario. Met de werkbreedte van 77 centimeter is het snel meters maken. Uniek is dat de hark, zonder steel, tot twee grijpers kan worden ‘omgetoverd’. Je kunt het bijeengeharkte tuinafval daarmee heel gemakkelijk en in grote hoeveelheden oprapen. Ook deze Bladhark is gemaakt van hoogwaardige kunststof en heeft een geïntegreerde aluminium buis voor grote stabiliteit. Uitgeklapt is het een heel ding, maar gelukkig kun je de hark gemakkelijk weer inklappen zodat je het geheel compact kunt opbergen. Wat ons betreft is dit echt een absolute must-have wanneer je efficiënt en zo snel mogelijk je verzamelde blad in de kliko wil laten verdwijnen.

gardena 1
gardena 5

Prijs en beschikbaarheid

De Multihark heeft een verkoopadviesprijs van € 27,99 (incl. 25 jaar garantie)
De bladhark XXL vario heeft verkoopadviesprijs van € 36,99 (incl. 25 jaar garantie) 
De Tuinruimer heeft een verkoopadviesprijs van € 147,99 (incl. 5 jaar garantie)

Allen zijn verkrijgbaar via tuincentra, dhz-markten en webshops. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.