Bentley Bacalar

Bentley Bacalar

Bentley heeft met de Bentley Bacalar z’n meest exclusieve auto ooit onthuld. Het is een open tweezitter die met de hand wordt gebouwd door Mulliner, de afdeling van Bentley waar de koper terecht kan voor het personaliseren van z’n bolide. Mulliner is van 1897 en als s’werelds oudste carrosseriebouwer al sinds tijden onderdeel van Bentley. Twaalf stuks gaat Bentley-Mulliner er van bouwen en het slechte nieuws is dat ze al verkocht zijn. Die twaalf zullen trouwens alleen in de basis op elkaar gaan lijken, want iedere koper kan zijn wensen voor het materiaalgebruik van zijn Bacalar op tafel leggen bij Mulliner.

En het moet gezegd; Mulliner heeft z’n uiterste best gedaan om van de Bacalar, genaamd naar een meer in Mexico, een exclusieve auto te maken. De prijsstelling van zo’n 1,5 miljoen pond exclusief belastingen helpt daarbij natuurlijk lekker mee. Mulliner gebruikte het chassis van de bestaande Bentley Continental GT Convertible en bouwde daar een mooie koets omheen met wat designtrekjes van de Bentley EXP 100 GT concept car.

Design buitenkant

De Bacalar is een comfortabele tweezitter. Hoewel, comfortabel….er zit geen dak op, zelfs geen opvouwbaar stoffen exemplaar en bij regen is dit natuurlijk niet prettig. Bentley bedacht dat de eigenaren van de Bacalar waarschijnlijk niet vaak in de auto zullen rijden en al helemaal niet als het regent. De meeste eigenaren zullen de Bacalar namelijk als beleggingsobject behandelen. In ieder geval; de Bacalar ziet er bijzonder aantrekkelijk uit. De enkele koplampen zijn geïnspireerd op die van De carrosserie is voornamelijk van aluminium en koolstofvezel opgetrokken. 

Design binnenkant

Het interieur van de Bacalar lijkt veel op die van de Bentley Continental GT Convertible. Verschillen zijn de ‘wraparound’ cockpit design van de Bacalar, het stuur dat aan de onderkant afgeplat is en de rechthoekige ventilatieroosters. De koper heeft nog wel veel te kiezen op het gebied van kleuren, stiksels, strips en andere materialen. Bijzonder is het gebruik van rijstkaf in de lak voor een bijzonder reflecterend effect en van 5.000 jaar oud hout dat een unieke, zwarte, uitstraling heeft. 

De motor

De sterke 6.0 liter 12 cilinder motor is dezelfde als die van de Continental GT Convertible, maar dan net even sterker (659 pk om 635 pk). Z’n prestaties houdt Bentley nog even onder de motorkap. De Bacalar heeft vierwielaandrijving via een achttraps automaat met dubbele koppeling. 

Het aanschaffen van een Bentley Bacalar kan dus alleen nog via een veiling, rest ons de Bentley Continental GT Convertible met een vanaf prijs van €298.593, geen straf natuurlijk….

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!