Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera

Het duurste model van Aston Martin, de Aston Martin Vanquish, wordt opgevolgd door de nieuwe Aston Martin DBS Superleggera. Als uitgangspunt is de Aston Martin DB11 2+2 zitter genomen, die auto is op zoveel punten aangepast, dat er toch sprake is van een nieuw model. En wat voor één! Dachten we dat Aston Martin met de Vantage al in het bezit was van de ultieme 2-zits sportcoupé, de DBS Superleggera doet er nog een flinke schep bovenop. De bekende 5,2 liter V12-motor is nu 725 pk sterk en kan in 3,4 seconden naar de 100 km-h sprinten. De topsnelheid ligt op 338 km/h. De DBS Superleggera is ook  lichter dan de DB11 doordat alle carrosseriedelen nu van carbonvezel gemaakt zijn. Alleen de deuren zijn nog van aluminium.

Uiterlijk Aston Martin DBS Superleggera

De Aston Martin Superleggera (superlicht in het Italiaans) heeft een imposant uiterlijk, anders kun je het niet kenschetsen. De basis DB11 is wat breder gemaakt, voor- en achterkant zijn nieuw vormgegeven, scherpere koplampen, een enorme grille, platte achterlichtunits en 2 dubbele uitlaten aan de achterkant. Het geheel maakt dat de DBS heel agressief overkomt. De luchtstroom rond de carrosserie is zo aangepast dat de DBS Superleggera volgens Aston Martin op topsnelheid de hoogste downforce van al z´n productiemodellen heeft. Er is een vaste spoiler op de achterklep gemonteerd. 

Binnenkant

Ten opzichte van de DB11 is er wat minder ruimte in het interieur, maar ruim genoeg voor 2 vorstelijke zitplaatsen. Over die stoelen gesproken, ze zitten ongetwijfeld heerlijk, maar we vinden de vormgeving wat over de top. Er zijn 2 TFT schermen gemonteerd, een 12″ voor de instrumenten en een 8″ voor infotainment en navigatie. Instructies kun je de DBS geven met de touchpad, met handgebaren of met je stem. 

Motor

Mercedes-AMG heeft geholpen om de 5.2 liter V12 motor met dubbele turbo’s op te peppen tot een kracht gelijk aan die van 725 paarden. Doelstelling was dat je bij een sprint flink tegen de rugleuning gedrukt zou worden. En dat schijnt helemaal te lukken. Volgens Aston Martin is de DBS een `bruut in een pak` Het is de sterkste productieauto ooit van Aston Martin. Ondanks de gewicht besparende maatregelen is de DBS toch nog zo´n 130 kilo zwaarder dan z´n concurrent de Ferrari 812 Superfast. De Ferrari is dan ook wat sneller in de sprint, hij gaat in 2,9 seconden naar de 100 km/h. 

De Aston Martin DBS Superleggera wordt nog dit jaar leverbaar. Z´n prijs in Nederlands is nog niet bekend gemaakt.

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!