Aston Martin DBS Superleggera Volante

Aston Martin DBS Superleggera Volante

Het nieuwe vlaggenschip van Aston Martin heet DBS Superleggera Volante, de snelste open sportwagen ooit in de lange geschiedenis van het roemruchte Engelse merk. Hij heeft dezelfde motor aan boord als de coupé uitvoering van de DBS Superleggera. Door het stoffen dakje te openen genieten de gelukkige inzittenden zowel van de snelheid als het fenomenale motorgeluid. Volgens Andy Palmer, directeur van Aston Martin, is er niets op aarde dat ook maar enigszins in de buurt komt van de brul van een Aston Martin V12 motor.

Het zou hem overigens sieren als hij ook zou melden dat Mercedes-AMG heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van de beul onder de motorkap, de 725 pk sterke 5,2 liter V12-motor met dubbele turbo. In 3,6 seconden naar de 100 km/h, waarmee hij 0,2 seconde ‘langzamer’ is dan de dichte DBS. En dat heeft te maken met het extra gewicht.  Superleggera betekent superlicht in het Italiaans. Nou kun je alles zeggen van de Volante, maar licht is ie niet met z’n 1.900 kilo schoon aan de haak. Wel is het gewicht met 50/50 optimaal over de beide assen verdeeld.

De buitenkant

Wat een ongelooflijk imposant uiterlijk heeft de Aston Martin DBS Superleggera Volante! Nogal bruut met die  enorme grille, platte achterlichtunits en 2 dubbele uitlaten aan de achterkant. De auto is laag en breed en plakt als het ware aan de weg doordat de luchtstroom rond de carrosserie zo is aangepast dat de DBS Superleggera Volante volgens Aston Martin op topsnelheid de hoogste downforce van al z´n productiemodellen heeft. Er is een vaste spoiler op de achterklep gemonteerd. De Volante heeft een lage stoffen kap met een erg vlak liggende achterruit. Het dak bestaat uit acht lagen en heeft daarmee dezelfde isolatiekwaliteiten als het metalen dak van de coupé variant. De auto heeft dikke 21 inch wielen met voor Pirelli P Zero’s banden met de maten 265/35 en achter 305/30. Okay, wij van Lifestyle NWS hebben een zwak voor Aston Martin, maar er zullen weinig mensen zijn die dit niet de ultieme open sportwagen vinden.

De binnenkant

Qua kleuren en materialen kun je uit legio mogelijkheden kiezen om er je eigen manscave/womanscave van te maken. Er zijn 2 TFT schermen gemonteerd, een 12″ voor de instrumenten en een 8″ voor infotainment en het satelliet navigatiesysteem. Instructies kun je de DBS geven met de touchpad, met handgebaren of met je stem. Ook is er een 360 graden camera aan boord voor een volledige omgevingsscan.

De motor

Mercedes-AMG heeft geholpen om de 5.2 liter V12 motor met dubbele turbo’s op te peppen tot een kracht gelijk aan die van 725 paarden. Via de 8-trapsautomaat van ZF worden de achterwielen aangedreven. Doelstelling was dat je bij een sprint flink tegen de rugleuning gedrukt zou worden. En dat schijnt helemaal te lukken met z’n sprintsnelheid en top van 337 km/u.

De Nederlandse prijzen van de Aston Martin DBS Superleggera Volante zijn nog niet bekendgemaakt, wel de Duitse vanafprijs;  € 295.500.  De levering komt in het derde kwartaal van 2019 op gang.

Er is ook nog geen promotiefilmpje gemaakt, daarom laten we die van de gesloten DBS Superleggera zien hierboven….

  

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!