Aston Martin DB11 Volante

Het jaar is nog maar net begonnen en nu al laten we, naar alle waarschijnlijkheid, de mooiste nieuwe cabriolet van het jaar 2018 zien. Het is de Aston Martin DB11 Volante. Het is de open versie van de in 2017 onthulde Aston Martin DB11 Coupé. Onder de motorkap zit dezelfde 4,2 liter V8 met twee turbo’s en 510 pk. In tegenstelling tot de Coupé is de V12 motor niet leverbaar in de Volante uitvoering. De prijs van de Coupé met V8 motor is € 235.000, de Volante uitvoering gaat € 245.000 kosten.

In het voorjaar van 2018 kunnen we de Volante verwachten.

Uiterlijk DB11 Volante

Dit is de Aston Martin zoals je hem graag ziet; een evenwichtig design, klassieke vloeiende lijnen, tijdloze vormgeving en state-of-the-art onder de motorkap. Door het slimme design zijn er geen opzichtige spoilers nodig om het geheel bij hogere snelheden op de weg te houden. Bezit je deze auto, dan kijk je nooit meer om naar andere auto’s….De Volante vinden we net wat mooier dan de DB11 Coupé. De softtop bestaat uit 8 verschillende lagen die ervoor zorgen dat je hetzelfde akoestische comfort hebt als in de Coupé. Door die softtop is de Volante het hele jaar te gebruiken als 2+2 sportwagen. De softtop is overigens in de kleuren rood, zilver en zilvergrijs verkrijgbaar.

Het interieur

De DB11 is een ruime sportwagen en dat merk je vooral bij de zitplaatsen voorin. De 2 zitplaatsen achterin zijn echter meer geschikt voor kleine kinderen. De foto’s van de binnenkant laten zien dat weer de beste materialen gebruikt zijn en de aankleding is op en top Brits met al dat leder. Qua dashboardbekleding kun je kiezen uit 28 kleuren. Zit jouw kleur er toch niet bij, dan is maatwerk mogelijk.

Bekend is dat Aston Martin een nauwe samenwerking is aangegaan met Mercedes-Benz. En dat is te zien: alle elektronica in de auto, inclusief het infotainment systeem met 12” TFT LCD display en het digitale klokkenspel, is geleverd door Mercedes-Benz. Wordt de auto daar minder van? Nee, want Mercedes-Benz is top op dit gebied.

De motor

De 4.2- liter twinturbo V8 is afkomstig van strategisch partner Mercedes-AMG, het is dezelfde motor als in de AMG GT S. Aston Martin heeft wel zelf het motormanagementsysteem wat aangepast. Met dit 510 pk sterke motorblok gaat de auto in 4,0 seconden van stilstand naar 100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 301 km/h. De motor is gekoppeld aan een achttraps automaat met peddels achter het stuur.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!

 

BewarenBewaren