Aston Martin DB11 AMR

Aston Martin DB11 AMR

Aston Martin komt op de markt met z’n snelste DB11 tot nu toe, goed voor 334 km/h. Nog even geen idee waar je die snelheid buiten een circuit kunt rijden, in ieder geval zijn naam is Aston Martin DB11 AMR. Die AMR staat voor Aston Martin Racing, het label voor nog krachtigere versies van Aston Martin modellen. De auto vervangt de DB11 V12, die nog maar 1,5 jaar geleden werd gelanceerd. De DB11 “instapper” met V8 motor blijft wel gewoon leverbaar. Aston Martin wil het verschil tussen de prestaties van deze DB11 V8 en de uitgaande DB11 V12 groter maken en dus heeft de DB11 AMR meer vermogen, betere prestaties en een sportievere rijdynamiek. De nieuwe DB11 AMR haalt 639 pk uit dezelfde 5,2 liter V12 twin-turbo en dat is 31 pk meer dan nu het geval is. De V8 motor kan 510 pk leveren. Overigens loopt de verkoop van de DB11 prima, er zijn al 4.200 exemplaren afgeleverd.

De buitenkant

De DB11 AMR is aan de buitenkant te herkennen aan diverse zwart glanzende elementen, zoals het dak, de donkere lichtmetalen 20-inch wielen en zwarte in plaats van chromen raamomlijstingen. Ook is er carbon gebruikt bij de voorbumper en op zijspiegelkappen. 

Tijdelijk is er een speciale uitvoering van de DB11 AMR  leverbaar onder de naam AMR Signature Edition. Het betreft een 100-tal auto’s met de lakkleur Stirling Green en geel-groene striping accenten. 

De binnenkant

Ook in het interieur zijn de kleuren wat donkerder geworden door het gebruik van carbon en zwartkleurige accenten. Aston Martin heeft in de DB11 AMR een ander stuurwiel gemonteerd, evenals nieuwe stiksels en nog meer alcantara leder. 

De motor

De  5,2 liter V12 twin-turbo motor in de DB11 AMR sprint in 3,7 seconden naar de 100 km/h en dat is iets sneller dan de huidige V12 motor in de DB11.

De Aston Martin DB11 AMR heeft dankzij onderstelaanpassingen een scherper weggedrag dan de huidige DB11 V12 . Denk aan adaptieve dempers en een sperdifferentieel voor het nog sneller accelereren uit bochten. Ook aan het uitlaatgeluid heeft Aston Martin gesleuteld, zodat je niet alleen kunt zien, maar ook horen, dat de DB11 AMR het nieuwe dominante mannetje is.

Echt goedkoop is het al het moois natuurlijk niet, reken maar op zo’n 300 K in Euro’s.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!