Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish 25 by R-Reforged

Een hele mond vol voor een speciaal project van ontwerper Ian Callum, het Zwitserse bedrijf R-Reforged en Aston Martin. De 65-jarige Callum heeft in zijn loopbaan diverse fantastische auto’s ontworpen, zoals de Aston Martin DB7 (1994), Aston Martin Vanquish (2001), Jaguar XK (2005) en Jaguar F-Type (2013). 

De schitterende Vanquish is al een aantal jaren uit productie, maar stel nou dat je de kans krijgt om dit 20 jaar oude ontwerp, met behoud van de oorspronkelijke carrosserie, te moderniseren naar de wensen van vandaag? Callum en R-Reforged hebben de Aston Martin Vanquish S (2005-2007) als basis genomen en de auto op 350 punten aangepast. Van de Aston Martin Callum Vanquish 25 by R-Reforged worden 25 exemplaren gebouwd. 

Ook de motor is aangepakt; de 5,9-liter V12 is nu 588 pk sterk in plaats van de oorspronkelijke 528 pk. Op verzoek is nu ook een handgeschakelde zesbak leverbaar, in plaats van de trage halfautomaat van het origineel.

De buitenkant

De herboren Vanquish heeft een gewijzigde voorbumper met een grotere onderste grille. De nieuwe motorkapopeningen laten wat meer lucht in de motorruimte. De verlichting aan de achterkant heeft een compleet nieuwe indeling. Het onderstel van de Vanquish is aangepast met instelbare Bilstein-dempers, stijvere rubbers en stabilisatorstangen. De spoorbreedte is gegroeid met 6 centimeter en de auto staat 1 centimeter lager op zijn wielen. Verder is de stuurinrichting verbeterd, de velgen een maat groter en zijn er nieuwe wiellagers gemonteerd. 

De binnenkant

Voor een beter rijgevoel zit de bestuurder nu wat lager in de cockpit. De Vanquish 25 heeft een compleet nieuw interieur, helemaal van deze tijd, aangekleed met koolstofvezel panelen en fraai gestikt leer. Om het infotainmentsysteem met CarPlay, Android Auto, Bluetooth en display een plek te geven is de middenconsole aangepast. Grappig detail is dat het klokje bovenaan de middenconsole van horlogemaker Bremont afgekoppeld kan worden en als zakhorloge kan dienen buiten de auto. 

De motor

De 5,9-liter V12 heeft nu een koolstofvezel luchtinlaat en een nieuw uitlaatsysteem. Het Integrated Diffuser Exhaust System staat garant voor een spectaculair uitlaatgeluid. Door de aanpassingen aan de motor is het vermogen gegroeid tot 588 pk. 

De oorspronkelijke Aston Martin Vanquish S had, zoals ook in de Formule 1 destijds, een sequentiële versnellingsbak die overigens niet altijd echt lekker functioneerde. Daarom biedt de Aston Martin Callum Vanquish 25 by R-Reforged drie opties: of je kiest voor een handgeschakelde zesbak, een automaat met koppelomvormer of toch de originele versnellingsbak.

De Aston Martin Callum Vanquish 25 by R-Reforged heeft een prijskaartje van 550.000 Engelse ponden en dat is dan nog exclusief belastingen. Een hoop geld dus voor een auto die destijds een vanaf prijs had van € 365.000. Zeker als je kijkt naar de opvolger van de Aston Martin Vanquish, de DBS Superleggera , die staat nu voor een vanaf prijs van € 349.000 op de prijslijst en dan heb je een ultramoderne sportwagen met 5,2-liter V12 en 725 pk onder de motorkap. En toch denken wij dat er nog 25 mensen zijn die gaan kiezen voor de Aston Martin Callum Vanquish 25 by R-Reforged.

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Aston Martin Callum Vanquish

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!