8 tips om je hersenen in topconditie te houden

Er zijn uiteraard geen garanties als het gaat om het ouder worden met een fantastisch gezond functionerend stel hersenen, maar er zijn wel degelijk manieren om je hersenen te trainen en ze op deze manier zo lang mogelijk fit te houden. Daarom hebben wij vandaag meerdere tips om dit gedeelte van je lichaam uit te dagen en je hersenen in topconditie te houden. Want een goed geheugen, goede concentratie en een goed analytisch vermogen is voor de ondernemende Lifestyle NWS lady onmisbaar!

  • Blijf leren: probeer jezelf wekelijks iets nieuws te leren om je hersenen uit te blijven dagen.
  • Doe een puzzel: het klinkt duf maar het werkt wel! Een kruiswoord, een sudoku het maakt niet uit als het maar een puzzel is;)
  • Vermijd negativiteit: negativiteit blokkeert de creativiteit van de hersenen en dat is niet bevorderlijk voor de fitheid van de hersenen.
  • Train al je zintuigen: informatie komt binnen via de zintuigen en deze binnengekomen informatie vormt je korte-termijngeheugen. Wanneer deze maar lang genoeg herhaald wordt zal de informatie zich in het lange-termijngeheugen nestelen.
  • Socialize: wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat mensen met een gezond sociaal leven meer gestimuleerd worden om beter voor zichzelf te zorgen. Daarnaast vermindert het stress en zorgt het ervoor dat er positieve hormonen vrijkomen.
  • Doe niet teveel dingen tegelijk: Het lijkt een goede eigenschap; kunnen multitasken. Maar uit onderzoek is gebleken dat mensen die meerdere opdrachten door elkaar uitvoeren snel afgeleid raken en de afzonderlijke taken minder volledig en gedetailleerd uitvoeren.
  • Blijf sporten: sporten stimuleert de bloedsomloop van de hersenen en houdt ze voorzien van de brandstof die ze nodig hebben om goed te blijven functioneren. Daarnaast stimuleert het de factoren die voor de groei van zenuwen zorgen.
  • Eet gezond: er zijn inmiddels meerdere onderzoeken die heel duidelijk de link leggen tussen goede voeding en een gezonde en goed functionerende hersenen.
Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Volg jij Lifestyle NWS al op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest voor het laatste lifestyle nieuws?