València

6x ambachtelijk en vintage shoppen in València

Ontdek de authentieke, ambachtelijke kant van de stad València tijdens een heerlijke citytrip. Van de high-end handgemaakte sieraden ‘Spanish style’ tot de borduurwerken van Valenciaanse vrouwen op Plaza Redonda, prachtige vintage items en speciaal craft bier. 

Ga naar Plaza Redonda voor Valenciaans vakwerk

Als je ergens traditionele, ambachtelijke winkeltjes vindt, dan is het wel bij het bijzondere Plaza Redonda. Een plein uit 1840 dat, de naam verklapt het al, rond van vorm is en vier doorgangen kent. De oude, drie verdiepingen tellende, Valenciaanse huizen en tapastentjes staan er in een cirkel omheen. Een bedrijvige plek waar Valenciaanse vrouwen kantklossen, borduren en handwerken. Materialen zoals stoffen en linten en de ambachtelijke producten zelf zijn te koop, net zoals bekende souvenirs.

Vergaap je aan uitzonderlijke sieraden made in València

Diamonds zijn nog altijd ‘a girls best friend’ en in València worden de mooiste sieraden met de hand gemaakt. Zo vind je op Calle de La Paz juwelier Vicente Gracia die kleurrijke, opvallende en op maat gemaakte sieraden met Spaanse invloeden creëert. Orfebres Peris Roca is een andere Valenciaanse sieradenontwerper van indrukwekkende sieraden met hoogwaardige materialen en edelstenen. Datzelfde geldt voor familiebedrijf Siete (7) Gallery dat ambacht, kunst en design verwerkt in unieke armbanden, oorbellen en kettingen.

Shop Valenciaanse vintage in Ruzafa en El Carmen

Vintage en València zijn als twee handen op één buik. In de wijken El Carmen en Ruzafa koop je de beste tweedehandsjes en kleding van high-end fashion brands die een tweede leven verdienen. Zo is daar La Vespa Roja in El Carmen voor coole leren jacks en trendy items. In Ruzafa moet je als vintagegek naar Madame Mim. Een winkel waar je hebberig van wordt. Alles is even mooi, inspirerend en fotogeniek. Dat geldt ook voor El Vestidor Vintage in dezelfde wijk met designer brands als Loewe, Michael Kors en Prada voor mannen en vrouwen. Tot slot tippen we Santo Spirito Vintage in El Carmen met een fijne collectie streetwear en army. Meer over winkelen in València.

Proef en koop Valenciaanse craft cervezas

De Mahou, Amstel en San Miguel biertjes ken je misschien wel. Maar València is ook de stad voor craft bier. Zo zet je koers Ruzafa voor een stop bij de pub Tyris on Tap (vlakbij Mercado Central) voor het ambachtelijk gebrouwen Tyris en drink je het lekkerste bier bij Ölhops Craft Beer House. Of kies voor restaurant Birra&Blues op Avda. Maria Cristina 12 dat twaalf verschillende cervezas op het menu heeft staan. Ook Génesis is een aanrader, bier dat trouw blijft aan de stad van z’n oorsprong door er sinaasappel en rijst in te verwerken.

Neem Valenciaanse streekproducten mee naar huis

Bij ambachtelijk en authentiek mogen de typisch Valenciaanse streekproducten niet ontbreken. Daarvoor ga je naar mercados zoals het monumentale Mercado Central, de grootste overdekte versmarkt van Europa of naar het meer intieme Mercado Cabanyal in de oude visserswijk. Zoek je Valenciaanse dranken, wijnen, chocolade, rijst of producten gemaakt met aardnoten (chufa), wandel dan binnen bij de drie Original CV-winkels in de stad. Zij hebben echt al het lekkers in huis wat de Comunidad de Valencia te bieden heeft.

Ontdek origineel Valenciaans keramiek

València kent een lange keramiekgeschiedenis. Dat zie je terug op straat, in huizen, winkels en in het leuke Valenciaanse keramiekmuseum, Museo Nacional de Cerámica. Het heeft de grootste keramiekcollectie van Spanje, verpakt in het geweldige paleis Palacio del Marqués de Dos Aguas. Keramiek kopen kan uiteraard ook. Zoals van de Valenciaanse ontwerpster Ana Illueca die prachtige keramiekobjecten en aardewerk met een modern Valenciaans karakter maakt en wereldwijd faam geniet. Zoek je een antiek keramiekstuk met geschiedenis, neem dan een kijkje bij de gerenommeerde Galeria Noël Ribes.

Meer travel artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS travelrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!