whatsapp-tips

5 tips om meer uit WhatsApp te halen

Wij business ladies weten allemaal wel hoe wij WhatsApp moeten gebruiken, maar wist jij dat WhatsApp een aantal handige functies heeft die het gebruik van de app nog gemakkelijker maken? Wij hebben de vijf belangrijkste voor je op een rij gezet.

1. WhatsApp gebruiken op je computer

Werk je op je desktop of laptop, dan hoef je niet steeds je telefoon te pakken om een bericht te sturen via WhatsApp. WhatsApp is namelijk ook via de browser te gebruiken, namelijk door te surfen naar de website web.whatsapp.com. Je configureert de website met je telefoon en je krijgt al je chats als een webpagina te zien. Extra handig als je lange berichten moet sturen.

2. Niet tonen wanneer je voor het laatst online bent geweest

Wil je niet dat andere mensen kunnen zien wanneer je voor het laatst online bent geweest? Dan kun je dit uitzetten. Ga naar Instellingen > Account > Privacy en klik op ‘Laatst gezien’. Je kunt hier nu instellen dat niemand mag zien wanneer je voor het laatst online bent geweest. Let op: als je instelt dat niemand dit van jou kan zien, kun je dit zelf ook niet meer zien bij andere mensen.

3. Geen foto’s meer opslaan van WhatsApp

Staat je telefoon regelmatig vol met foto’s en video’s die je via WhatsApp hebt ontvangen en vind je het niet nodig om deze foto’s op te slaan? Dan kun je ook deze instelling uitschakelen. Ga naar Instellingen > Chats en zet ‘Bewaar ontv. media’ uit. Schakel je de instelling weer in, dan worden je foto’s en video’s wel weer opgeslagen. Het niet opslaan van foto’s en video’s is vooral handig als je net als wij een chronisch tekort hebt aan opslagruimte.

4. Chatgeschiedenis versturen via e-mail

Wil je de chatgeschiedenis van WhatsApp op je computer, je tablet of een andere telefoon ontvangen? Dan kun je de geschiedenis sturen via e-mail. Je opent WhatsApp, je gaat naar de chat die je wil versturen via e-mail en je klikt op de contactinformatie van deze chat. Nu kun je kiezen voor de optie ‘E-mail chat’, zodat je de chatgeschiedenis van het geselecteerde gesprek in je inbox ontvangt.

5. groepchats op stil zetten

Zit je in een drukke groepchat, dan is de kans groot dat je soms helemaal gek wordt van alle meldingen van deze chat. Gelukkig kun je een drukke groepchat op stil zetten, namelijk door op de betreffende chat te klikken, naar contactinformatie te gaan en op ‘Stil’ te klikken. Nu kun je instellen hoe lang de groepchat op stil moet blijven staan, waarbij je de keuze hebt uit 8 uur, 1 week of zelfs 1 jaar.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!