kerstster-2

10 stylingideeën met de kerstster

De feestdagen duren nog wel even, maar we hoeven natuurlijk niet tot de kerst te wachten om het binnen in huis extra gezellig te maken! De kerstster (Poinsettia) kan daar de oplossing bieden. Met haar warme kleuren en sterachtige vorm brengt deze kamerplant de extra sfeer die niet mag ontbreken. Daarom hebben wij tien simpele ideeën voor het stylen van kerststerren. 

1. Van herfst naar Kerst

kerstster-1

Heb je een herfstkrans met dennenappels? Steek er kleine glazen buisjes in en je maakt eenvoudig een kerstkrans. In elke minivaasje komt een kerststerbloem die je uit de plant knipt. Hou de afgeknipte stelen 5 tellen onder een warme kraan (ca. 60 graden Celsius) en vervolgens 5 tellen onder een koude kraan. Dan stopt de sapstroom en kun je zeker 2 weken lang genieten van de vrolijke bloemen. Controleer regelmatig het waterpeil in de glazen buisjes en vul eventueel bij.

2. 3D-effect

kerstster-2

Zet eens een paar kerststerren (Poinsettia) voor een uitvergrote foto, poster of schilderij met een bos erop. Zo ontstaat er een opvallende dieptewerking. Zeker als je er ook nog een dennentak of miniboompje bij zet.

3. Kerstster achter glas

kerstster-3

Weer helemaal terug van weggeweest: het terrarium. Natuurlijk ook heel geschikt om een kerstster (Poinsettia) in te zetten. Maak het extra sfeervol door kerstaccessoires toe te voegen.

4. Kerst in de jungle

kerstster-4

Juist als je planten groepeert, ontstaat die hippe urban jungle sfeer. Voeg tijdens de feestmaand eens een aantal kerststerren (Poinsettia) toe. Zachte tinten als je het neutraal wilt houden, warmrood voor extra kerstsfeer. Om het urban jungle gevoel te behouden, kies je voor potten in neutrale kleuren, bijvoorbeeld in betonlook.

5. Nieuw jasje

kerstster-5

Geef oude bloempotten een nieuw leven. Bijvoorbeeld door er jute om heen te wikkelen. Een stoer, nieuw jasje als het ware. Kleren maken tenslotte de… kerstster. Een ‘aangeklede’ kerstster is ook leuk om cadeau te geven bijvoorbeeld op 12 december, de Dag van de Kerstster (Poinsettia Day).

6. Sterrendiner

kerstster

Een eenvoudige feesttafel met een hoofdrol voor kerststerren (Poinsettia). Bijvoorbeeld met een aantal minikerststerren her en der verspreid over de tafel of door de bloemen uit de plant te knippen en in kleine glazen vaasjes of buisjes te zetten. Hou de afgeknipte stelen 5 tellen onder een warme kraan (ca. 60 graden Celsius) en vervolgens 5 tellen onder een koude kraan. Dan stopt de sapstroom en kun je zeker 2 weken lang genieten van de vrolijke bloemen.

7. Sneeuwwit

kerstster-7

Creëer een witte kerst in huis door een sneeuwlandschap in Scandinavische stijl te maken. Leuk voor jong en oud. Minihuisjes en andere accessoires bedek je met een laagje kunstsneeuw. Een witte kerstster (Poinsettia) mag natuurlijk niet ontbreken.

8. Scheve schaatsen

kerstster-8

Oude (of kapotte) schaatsen die je waarschijnlijk toch niet meer zal gebruiken, kun je omtoveren tot originele blikvangers met kerststerren (Poinsettia) erin. Wel verstandig om de binnenkant te voorzien van plastic folie zodat het overtollig gietwater niet uit de schaatsen sijpelt. Vervolgens is het een kwestie van ophangen aan de veters. Voeg voor extra sfeer hulst, dennenappels of dennentakjes toe.

9. Combineer de kerstster met droogbloemen

kerstster-9

Droogbloemen veroveren het interieur! Ze zijn ook prima te combineren met levend groen. Zet eens een mand vol rode kerststerren (Poinsettia) naast een vaas gedroogde bloemen en grassen. Het resultaat: vintage chic met landelijke uitstraling.

10. Extra kleurrijk

kerstster-10

Met Kerst kun je ook kleuraccenten aanbrengen in het interieur; subtiel maar toch opvallend. Denk bijvoorbeeld aan paars touw dat je gebruikt om minikerststerren (Poinsettia) en dennenappels in de kerstboom te hangen.

Nog meer ideeën nodig? Kijk dan eens hier.

Succes…
Xoxo Team Lifestyle NWS

 

Beeld: Stars for Europe