Zoete aardappel-kokossoep

Ik ben de afgelopen tijd steeds meer aan het ontdekken hoe ik mijn eetpatroon nog gezonder kan maken, niet omdat dat moet, maar omdat ik merk dat ik mij daar stukken energieker bij voel. Zo ontdekte ik onlangs dit recept, wat is deze soep verrassend lekker en nog heel gezond ook! Daarnaast is het super gemakkelijk en snel te maken, en dat is toch stiekem wat mij in dit geval over de streep trok om het eens uit te proberen. Het recept deel ik dan ook graag met jullie.

Benodigdheden

 • 2 zoete aardappelen
 • 400 ml kokosmelk
 • 10 gr verse koriander
 • 2 theelepels tamari
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 theelepel appelazijn
 • 1 theelepel mosterdzaad
 • optionele toppings: zonnebloempitten/pijnboompitten/limoen/cocosyoghurt

Bereidingswijze

 1. Schil de zoete aardappels, snij ze in grove stukken en kook ze 15-20 minuten in een pan met water.
 2. Giet het water uit de pan, voeg 200ml schoon water toe en alle overige ingrediënten (behalve de toppings). Gebruik een staafmixer om de inhoud van de pan tot een gladde soep fijn te malen.
 3. Warm de soep zachtjes op, schep het in een kom en serveer met de gewenste toppings.

Enjoy!
Xoxo
Daniëlle

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!