How to: je haarborstel reinigen

Een haarborstel gebruik je iedere dag. Hierdoor wordt het al snel een verzamelplaats voor dode haren, huidcellen, resten haarproducten en ander viezigheid. Af en toe haren uit je borstel plukken is niet voldoende. Ook je borstel heeft met regelmaat een grondige reinigingsbeurt nodig. Hoe kun je dat het beste doen, je haarborstel reinigen? Tips van de experts van Salon B..

Stap 1. Verwijder de haren

De eerste stap is het verwijderen van je haren uit de borstel. Probeer het bijvoorbeeld met een kam of met een potlood. Ga met de kam door je borstel heen en kijk of ze zo loskomen, zodat je ze eruit kan trekken. Probeer vervolgens met een potlood of schuifspeldje de hardnekkige haren eruit te halen. Zorg ervoor dat alle haren uit de borstel verdwenen zijn.

Tip: Probeer iedere dag de losse haren uit je borstel te halen. Hierdoor krijgen ze niet de kans om heel strak om de pinnetjes te gaan zitten. Dat scheelt je later een heleboel werk!

Stap 2. Was de borstel grondig

Om je borstel in optimale conditie te houden is het verstandig om hem één keer in de zoveel tijd een flinke schoonmaakbeurt te geven. Vul je gootsteen met water en doe hierin een drupje milde shampoo. Leg je borstel in het water en veeg met je handen over de pinnetjes. Schrob daarna het laatste hardnekkige vuil weg met een oude tandenborstel en neem ook het handvat, de randjes en de achterkant mee. Spoel vervolgens de borstel goed met warm water om de laatste zeepresten te verwijderen.

Stap 3. Droog je borstel

Schud het overtollige water uit de borstel. Droog de handgreep en de achterkant van de borstel af met een handdoek. Om te voorkomen dat je borstel gaat stinken door achtergebleven vocht, kan je hem met de haartjes naar beneden leggen op de rand van je gootsteen. Heb je het gevoel dat er toch wat water in de borstel blijft hangen? Gebruik dan een föhn om hem goed droog te blazen.

Meer beautynieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS beautyrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!