Zand verwijderen uit je telefoon

Heerlijk die zomerse stranddagen! Het enige nadeel is het vele zand dat ondanks eventuele maatregelen toch overal in en tussen blijkt te kunnen komen. Kom je er na een dagje genieten op het strand achter dat je mobiel onder het zand zit? Geen nood, dit is wat je kunt doen om al het zand te verwijderen uit je telefoon.

Zo verwijder je zand uit je mobiel

  1. Zet je mobiel eerst helemaal uit voordat je begint met schoonmaken.
  2. Gebruik een borstel met zachte haren om alle zichtbare korrels voorzichtig weg te vegen. Wees hierbij uiteraard extra voorzichtig op glazen oppervlakken zoals je scherm.
  3. Perslucht is een veelgebruikt hulpmiddel om kleine technologische storingen te verhelpen. Je kunt vrijwel overal een bus gecomprimeerde lucht kopen. Richt de lucht op de openingen en poorten van je mobiel.
  4. Als dat niet lukt, probeer dan voorzichtig met de stofzuiger om het zand eruit te krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen, daarom hebben wij nog een aantal tips om zand in je telefoon zo veel mogelijk te voorkomen. Verpak je telefoon bijvoorbeeld met plasticfolie of plak plakband over alle openingen. Houdt er trouwens rekening mee dat zandkorrels, ook al zijn ze heel klein, wel degelijk je scherm beschadigen, het is daarom verstandig om een screenprotector aan te brengen voor je naar het strand gaat. En ook al is het fijn om je telefoon gemakkelijk uit je tas te kunnen halen: laat je telefoon niet los in je strandtas slingeren. Het beschermt je mobiel wel eens waar tegen de zon, maar zand verzamelt zich op de bodem van je tas. Wanneer je je telefoon los in je tas laat liggen, en hij dus ook op de bodem terecht komt, krijgen zandkorrels alle ruimte om de kleine poorten van je telefoon binnen te dringen.

Have fun at the beach!
Xoxo
Team Lifestyle NWS

Bron: pctipvandedag.nl
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!