Wheels at the Palace 2023

Wheels at the Palace 2023: 1, 2 en 3 september

Ben je komend weekend in voor een leuk uitje? We hebben dan een mooie suggestie voor jullie. Op 1, 2 en 3 september is er weer Wheels At The Palace 2023 op het terrein van Paleis Soestdijk.

Geweldig evenement

Wheels At The Palace is een evenement waar vele prachtige oldtimers, moderne en toekomstige auto’s tentoongesteld worden en er een spannende Pre-War Sprint wordt gereden waarbij klassieke sportwagens met veel spektakel hun behendigheid tonen op een uitdagend parcours, maar het evenement op Paleis Soestdijk is meer dan alleen automobilia. Zo is er een Modeshow waar de nieuwste kledingstukken worden getoond, een Royal Fair waar er kunst, kleding of andere mooie producten gekocht kunnen worden, een boekenmarkt om in te snuffelen en een Trapauto Race voor de kinderen en er is live muziek.

Verleden, heden en de toekomst van de auto

Dit jaar staat in het teken van het verleden, heden en de toekomst van de auto. Van klassieke oldtimers tot spectaculaire prototypes, en echt alles hier tussenin.

Met het thema ‘Verleden, heden en toekomst” is een boeiend programma neergezet voor het hele gezin. Hoogtepunt blijft uiteraard het KNAC Concours d’Elegance, met meer dan tachtig unieke auto’s in twaalf verschillende klassen met speciale aandacht voor ‘60 jaar Lamborghini’ en ‘100 jaar Le Mans’. Porsche Centrum Gelderland toont onder meer 60 jaar 911. Ook Volvo, Honda, Tesla en Ford nemen hun pronkstukken mee naar Soestdijk. Supercar-liefhebbers komen aan hun trekken met onder andere de Aston Martin Valkyrie en Maserati MC20.

Echt autonieuws is er ook

Echt autonieuws is er ook. Tijdens Wheels At The Palace Paleis Soestdijk presenteert de auto-industrie ook zijn toekomst. MG brengt een nieuw prototype mee, Lucid showt zijn elektrische topsedan en…er komt ook een nieuw Nederlands automerk naar Soestdijk: deBruyn.

Maarten de Bruyn, de man die ooit Spyker nieuw leven inblies, toont zijn nieuwste creatie: de deBruyn Ferox V8. 

De Koninklijke Nederlandse Automobiel Club zorgt voor ronkende motoren door zijn 125-jarig jubileum in de paleistuinen te vieren, onder meer met de finish van een klassiekerrally met 400 oldtimers.

Voor het eerst drie dagen lang

Was het evenement in het verleden verdeeld over twee dagen, nu begint de pret al op de vrijdag met het Club Concours. Negen autoclubs tonen hun topstukken, met onder meer bijzondere Maserati’s en Aston Martins. 

Meer informatie, toegangskaarten en het volledige programma vind je hier.

Wheels at the Palace 2023-2