Typhoon’s NWS-FLASH december 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Iedereen sommelier met Grapedistrict

Heb je net het 22-gangen aan kerstmenu met 12 amuse opgesteld, moet er ook bij elke gang een wijntje. Deze december is Grapedistrict je sommelier op oproepbasis met de digitale wijn-spijsservice. Als je je kerstgerecht of -menu opstuurt naar menu@grapedistrict.nl ontvang je binnen een dag een op maat gemaakt advies van de grapers en bestel je de wijnen direct in de webshop. Uitleg over deze wijn in combinatie met het gerecht is bijgesloten, zodat je als ware vinoloog aan de kerstdis verschijnt. Of toch in ieder geval kan doen alsof.

Baut is out!

Amsterdams culinaire moving circus maakt zich op voor de trip naar haar zesde locatie. BAUT Paradijs sluit op 1 januari 2018 definitief de deuren. Bestemming: (nog) onbekend. Wel zal de zesde BAUT grootser worden dan ooit, zo belooft chef Michiel van der Eerde. Tot en met 31 december heb je nog de tijd om Paradijs’ signatures als de ‘bao met soft shell crab’ en de ‘Sateh Lilith’ te proeven. Het is namelijk nog niet bekend welke ‘acts’ een plek veroveren op de nieuwe menukaart. Hoe BAUT 6 eruit komt te zien? To be continued…

Vegan met Jackson Dubois

Toveren de aankomende feestdagen je om tot barmhartige wereldredder of wil je voor al ‘t kerstgekaan nog even wat groentjes binnenkrijgen? Reis af naar ’t Spui om een bezoekje te brengen aan globetrotter Jackson Dubois. Het zaak in hetzelfde pand als Caffe Esprit heeft namelijk een compleet nieuw menu met heel veel vegan en vegetarische opties. Internationale favorieten steekt Jackson in ’t nieuw met gerechtjes als Spicy Cauliflower Wings, Courgettini Spaghetti en Pompoenlasagne.

Nieuw: Roses by SAL

Verwacht niet dat je het voormalige Rose’s Cantina  nog enigszins terugherkend in het nieuwe Roses by SAL. Want holymoly, wat kreeg de zaak aan Reguliersdwarsstraat een transformatie. Je kuiert een Latijns-Amerikaans laantje binnen en daar proef je – net als bij grotere broer Salmuera aan de Rozengracht – veel ceviches en vlees van de barbecue. Waar SAL mezcal (mes)called, specialiseert Roses zich dan weer in pisco. In klassieke sour of cocktail. Op de sigarenkamer en rum-chocoladebar is het nog heel eventjes wachten. Ja, rum-chocoladebar inderdaad.

Wyer’s Party Brunch

Wyers Bar • Restaurant geeft elk weekend de perfecte (after the) party brunch. Van 11:00 tot 14:30 uur serveert de New Yorkse chef SammyD in restaurant Wyers het allerlekkerste American comfort food en draait een DJ dito platen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is (unlimited!) Bloody Mary’s maken. Of mimosas. Om de eventuele kater te bestrijden.

Beste Club 2017: MAD FOX

Wie nog niet afgedaald is naar de wereld van MAD FOX, moet waarschijnlijk geduld hebben. Want met de titel ‘Best Club 2017’ in de Entree Awards zal de rij voor de deur er niet korter op worden. Toch is ’t aan te raden dit stilistische vossenhol binnen te tuimelen. Door gangen onder het W Amsterdam beland je in Amsterdams eerste high-end table service club. En als je er dan toch bent, dan maar eens een magnun fles champagne bestellen?

Neerlands beste bartender in NY Basement

En déze man mag zich de beste bartender van Nederland noemen: Daryl Lieuw-On. De Rotterdammer die je achter de stilistische dertiger-jaren-bar van NY Basement in Hotel New York tegenkomt, sleepte ook zijn titel in de wacht tijdens de Entree Awards. Wie de doorslaggevende cocktail wil proeven, bestelt de Koomahnah. Maar ik raad je niet aan het daarbij te houden. Geoefende smaakpapillen wagen zich ook vooral aan The Thorn Upon The Rose.

Hendrick’s Secret Order Giftpack

Doorsneedrinkebroers mogen dan het glas verkiezen voor hun gincocktail, wonderlijke ginnippers volgen het voorbeeld van Hendrick’s geheime komkommerorde: Gin-tonic in een theekopje! Met Hendrick’s nieuwste giftpack ‘Secret Order’ geef je teute theefeestjes, waarbij je gin uit kopjes drinkt. Het servies komt in twee verschillende designs. Zo heb je direct een excuus om nog een cadeau aan te schaffen. Eén kopje cocktail, alstublieft. Pink in de lucht.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!