houten jaloezieën

Trends op het gebied van houten jaloezieën

Wil jij zoveel mogelijk licht naar binnen laten vallen door de ramen, maar ben je ook erg gesteld op je privacy? Dan zijn jaloezieën voor jou de oplossing als het gaat om raamdecoratie. Ze passen in vrijwel ieder interieur, ze zijn praktisch, gemakkelijk schoon te houden en zorgen voor een gezellige sfeer. 

Soorten jaloezieën

Jaloezieën zijn er in verschillende materialen zoals het klassieke aluminium, maar wij prefereren persoonlijk de houten variant. Het zijn echte sfeermakers in ieder interieur. Houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in vele kleuren, diverse lamelbreedten, bedieningskoorden en ladderbanden. Dat maakt ze voor veel woonstijlen geschikt, of je nu van industrieel, landelijk of juist van klassiek houdt. Niet alleen in de woonkamer kunnen jaloezieën zorgen voor eenheid en een ruimtelijk gevoel. Ook als raamdecoratie in je kantoor of werkkamer zijn ze ideaal, omdat je er op ieder moment van de dag de gewenste lichtinval en privacy mee bepaalt.

De voorbereiding

Wanneer je uitgezocht hebt welke stijl het beste bij jouw interieur past, is het tijd om de maten te bepalen. De jaloezieën opmeten dus. Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Bepaal eerst of je op de dag (boven het kozijn) of in de dag (tussen raamkozijn of muren) wilt gaan monteren.
  • Meet de breedte en hoogte op 3 plekken, neem de kleinst gemeten breedte.
  • Tel bij montage op de dag een overlap van 50-100 mm bij de breedte op.
  • Trek bij montage in de dag minimaal 10 mm speling van de breedte af.
  • Wanneer de jaloezie ergens boven komt te hangen, bijvoorbeeld een verwarming, vensterbank kozijn, kozijn, trek dan minimaal 10 mm speling van de hoogte af.

Inspiratie

Wij zijn op zoek gegaan naar interieur inspiratie op het gebied van houten jaloezieën, zodat jullie kunnen zien hoeveel impact het kan hebben op de stijl van ieder interieur. Of je nu houdt van strak, landelijk of juist industrieel, er is voor ieder wat wils. Veel plezier met inspiratie opdoen!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GAMMA.
Meer design artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS designrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!