fluisterboten-

Start vaarseizoen fluisterboten Schiedam

Dinsdag 1 juni start in Schiedam het nieuwe vaarseizoen van de fluisterboten. Tot en met 31 oktober kan er weer worden gevaren langs de hoogste molens ter wereld, prachtige pakhuizen en distilleerderijen in de oude binnenstad. Met een eigen boot of sloep het water op? Deze zomer kun je aanleggen bij twee nieuwe openbare aanlegsteigers in de binnenhavens van Schiedam, een derde steiger is op dit moment in aanbouw.

Bekijk de authentieke levendige binnenstad vanaf het water

De boot vaart in een kalme, fluisterende stilte door de Schiedamse havens. De gids van de fluisterboot vertelt je onderweg alles wat je ziet. Schiedam bekijken vanaf het water geeft een heel nieuw beeld van de authentieke levendige binnenstad en havens.

Het vaarseizoen start op dinsdag 1 juni en duurt t/m zondag 31 oktober. Een tochtje maken met de fluisterboot kan zes dagen per week, behalve op maandag. Vanwege de coronarichtlijnen is het aantal bezoekers per fluisterboot aangepast om zo de anderhalvemeterregel te kunnen handhaven. De fluisterboten zijn ook te huren om met een eigen gezelschap te varen. Reserveren? Hier vind je meer info over de rondvaarten fluisterboot of huur een fluisterboot.

Twee nieuwe openbare aanlegsteigers

De gemeente Schiedam heeft twee nieuwe openbare aanlegsteigers aangelegd in de binnenhavens. Eén openbare aanlegsteiger is nog in aanbouw. De steiger nabij distilleerderij Koninklijke de Kuyper aan de Buitenhaven is gereed. De tweede steiger aan de Buitenhaven in de buurt van de distilleerderij P. Loopuyt & Co Distillers is in aanbouw. Door deze steigers zijn de Schiedamse distillateurs beter bereikbaar vanaf het water.

De derde aanlegsteiger is gelegen aan de Westvest, vlakbij de Museummolen De Walvisch. Vanaf 1 juni is dit de opstapplaats voor de rondvaarten. Meer lezen over de nieuwe aanlegsteigers? Klik hier.

Openingstijden bruggen en bereikbaarheid Schiedam

Schiedam is te bereiken via de Schie of vanaf de Nieuwe Maas. De openingstijden van de bruggen zijn van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en vrijdag t/m zondag van 9.00 tot 20.30 uur. Meer informatie over de vaardieptes, bruggen, sluizen en jachthaven? Kijk dan even op www.sdam.nl.

fluisterboten-2