sonos-ikea-

Sonos en IKEA introduceren schilderijlijst met wifi-speaker

Sonos en IKEA geven vervolg aan hun samenwerking en lanceren een nieuwe SYMFONISK wifi-speaker. Een speaker in de vorm van een schilderij met verwisselbare panelen. Zo kunnen mensen tegelijkertijd genieten van hoge kwaliteit geluid en van een mooi kunstwerk dat past in hun interieur. SYMFONISK combineert de woninginrichting- en designkennis van IKEA met de expertise van Sonos op het gebied van geluidsbeleving. Samen willen IKEA en Sonos een goede geluidservaring in huis beschikbaar maken voor een zo breed mogelijke doelgroep. De schilderijlijst met wifi-speaker is vanaf 15 juli verkrijgbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.nl. De verwisselbare panelen zijn vanaf 1 september online los verkrijgbaar via de website van IKEA.

Speaker in de vorm van een kunstwerk

Stjepan Begic, Product Developer IKEA of Sweden: “Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van de nieuwe SYMFONISK speaker was dat het product gezien kan worden als een kunstwerk.” De schilderijlijst met wifi-speaker kan aan de muur worden gehangen of worden neergezet. De speaker wordt standaard geleverd met een wit of zwart paneel met daarop een grafisch ontwerp dat geluid visualiseert. Daarnaast zijn er in totaal twaalf verwisselbare panelen beschikbaar. Zo past de speaker bij verschillende soorten kunst in huis en bij elk interieur. Van een abstract design met geometrische figuren tot een paneel met verfspatten.

Muziek belangrijkste component voor goede sfeer

Sara Morris, Principal Product Manager Sonos: “De akoestische architectuur van Sonos zorgt ervoor dat de nieuwe SYMFONISK speaker ondanks zijn compacte vorm fantastisch klinkt.” Veel mensen vinden muziek het belangrijkste component voor een goede sfeer in huis. IKEA en Sonos willen bijdragen aan het positieve effect van muziek op het leven thuis en brengen daarom samen de schilderijlijst-speaker op de markt. In 2019 introduceerden de bedrijven de eerste SYMFONISK producten: een tafellamp- en een boekenplank-speaker.

Te bedienen via de Sonos-app

De nieuwe speaker maakt verbinding met je telefoon door middel van wifi en kan gekoppeld worden aan andere SYMFONISK en Sonos speakers. Ook kan de speaker gebruikt worden als enige geluidsbron in de kamer. Net als de andere SYMFONISK producten is de speaker te bedienen via de Sonos-app. Dit geeft toegang tot meer dan honderd streamingdiensten. Ben je in ben je in bezit van meerdere speakers? Dan kun je elke speaker individueel aansturen. Zo kun je bijvoorbeeld muziek afspelen in de ene kamer terwijl je parter in een andere kamer naar een luisterboek luistert. Maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om in de hele woning dezelfde muziek af te spelen. Daarbij kun je de speakers koppelen voor stereogeluid.

sonos-ikea-2
sonos-ikea-3
sonos-ikea-4
sonos-ikea-5
sonos-ikea-6
sonos-ikea-7
sonos-ikea-8
sonos-ikea-9