Simpele manier om je foto’s snel te digitaliseren

Tot nu toe had je een scanner nodig om analoge foto’s op hoge resolutie en zonder glanzende vlekken digitaal op te slaan. Deze nieuwe app van Google doet hetzelfde, maar dan met kunstmatige intelligentie.

Hoe werkt Google fotoscan?

Met de app maak je eerst een totaalshot van de analoge foto, waarna Fotoscan je vraagt de foto in vier kwarten van iets dichterbij in beeld te nemen. De flitser van je toestel gaat automatisch aan tijdens dit proces, zodat de kunstmatige intelligentie uit kan gaan van één constante lichtbron.

Die kunstmatige intelligentie maakt van die vijf beelden vervolgens één foto, helemaal vrij van glans en schittering. Dat werkt in de praktijk heel aardig, en is inderdaad stukken beter dan het simpelweg digitaal fotograferen van een analoge foto. De app laat je meerdere scans achter elkaar maken, die je daarna zowel op je toestel als op Google Foto’s kan bewaren.

Download Fotoscan voor Android of voor iOS (gratis)

 

Bron: NuTech
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!