miniserie sisi-

Nieuwe miniserie Sisi gaat tijdens de feestdagen in première

Sisi fans opgelet: de iconische Oostenrijkse keizerin maakt haar comeback. Goed nieuws, want wij kunnen de originele films inmiddels dromen en zijn wel toe aan iets nieuws. Tijdens de komende feestdagen laat de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een vernieuwde versie van het kostuumdrama zien. De zesdelige miniserie Sisi geeft een nieuwe kijk op het leven van de Oostenrijkse keizerin. Met deze serie willen de makers de harten van een nieuwe generatie veroveren. Vanaf 24 december zijn alle afleveringen van Sisi te bekijken op NPO Plus en op oudejaarsavond worden de eerste twee afleveringen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2.

Het historische verhaal van de Oostenrijkse keizerin

De miniserie Sisi vertelt het historische verhaal van de Oostenrijkse keizerin, halverwege de 19e eeuw. Elisabeth van Oostenrijk, Sisi, wordt als tiener halsoverkop verliefd op een machtige en begeerlijke man. Hoewel de liefde niet voorbestemd was, gaat Sisi de uitdaging aan en trouwt met keizer Franz Josef. Ze groeit uit tot een zelfverzekerde, moderne vrouw en laat zien dat ze in staat is om moeilijke beslissingen te nemen. Ze leert met verlies om te gaan en weet uiteindelijk een onafhankelijke rol als keizerin te vervullen. Een waargebeurd verhaal vol intriges en verlangens, waarbij de serie tijdloze thema’s als liefde, vrijheid, familie, zelfbeschikking en plichten laat zien. Opvallend zijn de prachtige jurken en kostuums die de personages dragen, typerend voor de glamoureuze hofmode in de 19e eeuw. 

Zes afleveringen van 45 minuten

De serie bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 45 minuten en is vanaf 24 december in zijn geheel te bekijken voor gebruikers van NPO Plus. Op televisie worden de eerste twee afleveringen uitgezonden op vrijdag 31 december om 22.00 uur op NPO 2. Aflevering drie en vier volgen op zaterdag 1 januari en aflevering vijf en zes zijn zaterdag 8 januari op tv te zien.

Productie miniserie Sisi

Sisi is geproduceerd voor Story House Productions in samenwerking met Beta Film. Nieuwkomer Dominique Devenport speelt de rol van Sisi en de andere hoofdrol, keizer Franz Josef, wordt vervuld door Jannik Schüman. Sven Bohse regisseerde de serie en het scenario werd geschreven door Robert Krause en Andreas Gutzeit.

Kijk voor meer informatie op de website van de NPO.