Nieuwe McLaren GT

Nieuwe McLaren GT 

Met de splinternieuwe McLaren GT betreedt de sportwagenfabrikant een voor het bedrijf nieuw marktsegment, die van de Gran Turismo oftewel van comfortabele, sportieve auto’s. Dat sportieve had McLaren natuurlijk al, want immers voortgekomen uit de racesport, het comfortabele is nieuw voor het merk. De McLaren GT ziet er niet alleen fantastisch uit, de prestaties zijn dat ook, de nieuwe 620 pk sterke 4,0-liter twinturbo V8 motor heeft genoeg power om in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 326 km/h te klokken. De vanaf prijs bedraagt € 252.000. 

De buitenkant

Elke McLaren wordt met de hand geassembleerd in het McLaren Production Center (MPC) in Woking, Surrey, Engeland. De nieuwe GT is gebaseerd op een zelfdragende koolstofvezel carrosserie met een uitzonderlijke sterkte en torsiestijfheid. Met deze eigenschappen zegt McLaren dat de auto het laagste gewicht (1.466 kg) in zijn klasse heeft. Wat in ieder geval waar is; het design van de auto is fantastisch, met elegante, slanke en gespierde vormen. Vooral de achterkant is indrukwekkend met de geïntegreerde vaste achtervleugel, grote diffuser en grote uitlaatpijpen. Speciaal voor de McLaren GT heeft Pirelli een nieuwe P ZERO™ band ontwikkeld, voor comfort en topprestaties. De auto is gemaakt voor het snel afleggen van grote afstanden, met het comfort en de ruimte van een Grand Tourer,

De glazen C-stijlen en achterste zijruiten zijn geïntegreerd in het ontwerp en zorgen voor beter achterwaarts zicht en meer lichtinval in het ruimtelijke en strakke interieur. De schuin omhoog openende deuren bieden een ruime instap over de lage dorpel. De bodemvrijheid is 110 mm (130 mm als je de liftfunctie gebruikt) en de aanloophoek voor en achter is zo gemaakt dat de auto ook in de bebouwde kom zonder bodemschade kan rijden.

Het interieur

McLaren heeft voor de GT, in tegenstelling tot z’n andere modellen, veel werk gemaakt van het interieur. Gericht op lange autoreizen, dus aangepaste stoelen, elektrisch verstelbaar en verwarmbaar, standaard overtrokken met nappaleer of Alcantara®, Kasjmieren bekleding (uniek!) is een optie. In plaats van het standaard dak, van hoogglans koolstofvezelcomposiet, is optioneel een elektrochromatisch glazen dakpaneel leverbaar dat met een druk op de knop donkerder of lichter wordt. 

De nieuwe McLaren GT is uitgerust met een supersnel infotainmentsysteem en een Bowers & Wilkins premium audiosysteem met 12 luidsprekers. Alle belangrijke voertuiginformatie is zichtbaar op een 12,3 inch tft-scherm recht voor de bestuurder.

De motor

Een in de lengterichting geplaatste middenmotor drijft, met of zonder launch control, de achterwielen aan. Het is een nieuwe ontwikkelde 620 pk sterke 4,0-liter twinturbo achtcilinder motor. McLaren is trots op de ontworpen aluminium wielophanging met dubbele draagarmen, verbonden met onafhankelijke adaptieve hydraulische schokdempers met Proactive Damping Control. Deze ‘leest’ de weg en past de demping in slechts twee milliseconden aan. Elke rijmodus – Comfort, Sport en Track – heeft zijn eigen parameters en rijkarakteristiek.

In Nederland is Louwman Exclusive de officiële importeur van McLaren. De McLaren-showroom is gevestigd in Utrecht, direct aan de A2.

Nieuwe McLaren GT   Nieuwe McLaren GT Nieuwe McLaren GT Nieuwe McLaren GT Nieuwe McLaren GT Nieuwe McLaren GT Nieuwe McLaren GTNieuwe McLaren GTNieuwe McLaren GT

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!