Porsche Macan T

Nieuw: Porsche Macan T

Porsche komt met een nieuwe uitvoering van z’n succesvolle Macan: de Macan T. Die letter T was tot nu toe voorbehouden aan de 911- en 718-modellen en staat voor “Touring”. Hieronder verstaat Porsche modellen die een bijzonder authentieke rijervaring bieden dankzij nauwkeurige afstemming, exclusieve uitrusting voor een sportieve rijstijl en efficiënte, lichtgewicht, motoren. De Macan T wordt gepositioneerd tussen de Macan en Macan S.

Wat zijn de verschillen

De Macan T heeft dezelfde 2,0-liter viercilinder turbomotor met 265 pk als de basis Macan en dus niet de 2,9-liter V6 biturbo die onder de motorkap van de Macan S en GTS zit. De vraag is dan waar de Macan T verschilt van de basis Macan. Afgezien van wat optische verschillen zit em dat vooral in een aantal technische details. De Macan T heeft als enige Macan standaard stalen veren in combinatie met Porsche Active Suspension Management. De Porsche Macan T ligt hierdoor 1,5 centimeter lager op de weg.  Aan de voorkant heeft Porsche stijvere stabilisatorstangen geplaatst en ook is aan het Porsche Traction Management gesleuteld. Tegen meerprijs is adaptieve luchtvering, Porsche Torque Vectoring en nog eens 10 mm extra verlaging te verkrijgen. Door alle aanpassingen is de Macan T net even scherper ingesteld dan de basis Macan en dat komt de toch al fijne rij-eigenschappen van de Macan ten goede.

De buitenkant

Aan de buitenkant is de nieuwste uitvoering van de Macan te herkennen aan de T-logo’s en de diverse in Agaatgrijs metallic gespoten onderdelen zoals dakspoiler, buitenspiegels en side blades. De uitlaatpijpen en raamlijsten zijn uitgevoerd in hoogglans zwart en de standaard 20 inch Macan S-velgen zijn van donker titanium. Uiteraard heeft de Macan T led-koplampen met het Porsche Dynamic Light System (PDLS) dat met statische en dynamische bochtenverlichting zorgt voor een optimale verlichting van de weg. Over smaak valt te twisten, maar wij vinden de Macan T er aantrekkelijk uitzien, al maakt het wel uit welke van de 13 beschikbare kleuren je kiest. 

De binnenkant

Ook aan de binnenkant heeft de Macan T zijn eigen sfeer. Exclusieve zwart lederen bekleding op de achtvoudig, elektrisch, verstelbare en verwarmde sportstoelen met op de hoofdsteunen een Porsche embleem in reliëf. De voorstoelen en de buitenste zitplaatsen hebben middenbanen van Sport-Tex met Stripe-patroon. Verder zien we decoratieve zilveren stiksels op de stoelen, hoofdsteunen en het stuurwiel.

Standaard heeft de Macan T een verwarmbaar multifunctioneel GT sportstuur en is hij uitgerust met het standaard Sport Chrono Pakket inclusief de modusschakelaar en Sport Response-knop op het stuurwiel en de Porsche Sport Chrono-stopwatch, geplaatst in het bovenste deel van het dashboard. De instaplijsten zijn uitgevoerd in zwart aluminium en bedrukt met het Macan T-logo. 

Vorig jaar heeft Porsche het interieur van de Macan gerestyled en dat is ook opgenomen in de Macan T. Dus een 10.9-inch full HD-touchscreen voor het Porsche Communication Management en een middenconsole met aanraakvlakken in plaats van knoppen, een korte keuzehendel voor de PDK-transmissie

Het is een Porsche, dus kun je de auto nog verder personaliseren met bijvoorbeeld een ionisator en een multifunctioneel GT-sportstuur in Race-Tex met carbonafwerking.

De motor

De Macan T heeft een tweeliter viercilinder turbomotor aan boord met een vermogen van 265 pk. De motor is gekoppeld aan een razendsnel schakelende zeventraps transmissie met dubbele koppeling (PDK) en het Porsche Traction Management (PTM) vierwielaandrijvingssysteem. Voldoende power om daarmee in 6,4 seconden de 100 km/h en een topsnelheid van 232 km/h te bereiken.

De prijs

In Nederland gaat de Porsche Macan T vanaf €111.800 kosten en is vanaf nu te bestellen. Vanaf komende april is de levering te verwachten.  

https://youtu.be/wt9KWztsfIk
Porsche Macan T-2
Porsche Macan T-3
Porsche Macan T-4
Porsche Macan T-5
Porsche Macan T-6
Porsche Macan T-7
Porsche Macan T-8

Kijk meer informatie over de vernieuwde Porsche Macan T op de website van Porsche.