MG Cyberster

MG Cyberster

Volgend jaar is het honderd jaar geleden dat in Engeland, in Oxford, Morris Garages oftewel MG werd opgericht. Vanaf de start volgde een turbulente geschiedenis met achtereenvolgens 9 eigenaren. Op dit moment is de merknaam MG in Chinese handen. MG was ooit vooral bekend om z’n betaalbare sportieve roadsters, zoals de MG-B (1962-1980), de bestverkochte roadster van die tijd. Door de komst van de Mazda MX-5 was het uit met de pret voor MG, de in 1989 geïntroduceerde sportwagen werd marktleider. Nu komt MG op de afgelopen Shanghai Motor Show met de MG Cyberster.

Het definitieve model wijkt behoorlijk af

De MG Cyberster is een tweezits roadster die herinneringen oproept aan de MG-B, maar nu met een sterke, volledig elektrische aandrijflijn met state-of-the-art technologie. Naar verwachting komt de MG Cyberster vanaf de zomer van 2024 te koop in Nederland. De Cyberster is ontworpen door de designstudio van MG in Londen. In 2021 kwam MG al met een spectaculair studiemodel van de Cyberster, het definitieve model wijkt hier nu wel veel van af, toch is het een bijzonder aantrekkelijk vormgegeven auto geworden.

De buitenkant

MG heeft z’n best gedaan om de kenmerken van de MG-B terug te laten komen in de nieuwe Cyberster: een lange motorkap, lage neus en bolle oppervlakken. Het design is klassiek te noemen, je verwacht niet dat dit een volledig elektrisch aangedreven auto is. Wel nieuwe kenmerken zijn de dynamische vleugeldeuren en het design van de achterkant. Al met al ziet het eruit als een echte roadster, met een stoffen vouwdakje. De opvallende achterlichten hebben in elke unit een naar buiten wijzende pijl en zijn over de gehele breedte met elkaar verbonden door een led-strip. 

De MG Cyberster is met z’n 4,54 meter lengte en 1,91 meter breedte best een grote jongen, aanzienlijk langer dan de huidige Mazda MX-5 met z’n lengte van 3,92 meter. Hij is zelfs 21 centimeter langer dan de BMW Z4. Door de grootte en het accupakket voor de elektrische aandrijving is de Cyberster zo’n 1.850 kilo zwaar. 

De binnenkant

MG heeft nog geen beelden gedeeld van het interieur, dat is dus nog even afwachten. Te hopen is dat de binnenkant qua design in lijn is met de klassieke uitstraling van de buitenkant.

De aandrijving

Er komen naar verwachting drie varianten van de elektrische aandrijving van de MG Cyberster. De instapversie houdt het bij een 315 pk sterke elektromotor op de achteras, er is een variant met een 340 pk sterke elektro motor en de krachtigste versie heeft vierwielaandrijving en twee elektromotoren, gezamenlijk meer dan 500 pk sterk! De topsnelheid van de Cyberster ligt op 200 kilometer per uur. Nadere specificaties heeft MG nog niet aangeleverd, maar duidelijk is dat de MG Cyberster een serieuze elektrische cabrio wordt, met spectaculaire prestaties en met op dit moment nog heel weinig concurrentie. Wij zijn blij dat er niet alleen gewerkt wordt aan elektrisch aangedreven SUV’s en sedans maar ook aan sportieve roadsters met elektromotoren. 

Ook de prijzen zijn nog niet bekend, ga alvast maar sparen, over een jaar is de auto te bestellen.

MG Cyberster-2
MG Cyberster-3
MG Cyberster-4
MG Cyberster-5
MG Cyberster-6
MG Cyberster-7

Kijk voor meer informatie over the MG Cyberster op de website van MG.