Maserati MC20-5-1

Maserati MC20 Fuoriserie Edition David Beckham

Maserati doet er alles voor om z’n klanten zoveel mogelijk tevreden te stellen. Zo hebben kopers de mogelijkheid om hun auto helemaal te personaliseren met het Fuoriserie programma. Sinds een jaar is voetbalicoon David Beckham ambassadeur van Maserati en uiteraard heeft hij ook gebruik gemaakt van het Fuoriserie programma. Het resultaat mag er zijn, hij heeft een geheel eigen versie van z’n Maserati MC20 laten maken. Uitgangspunt was z’n binding met de stad Miami. Hij is daar eigenaar van de voetbalclub Inter Miami CF. Kleuren van de club zijn rose en zwart, dus dat moesten ook de kleuren van z’n MC 20 worden. Hij gebruikte glanzende en matte oppervlakken om er een mooi geheel van te maken.

Samen met het Maserati Centro Stile ontwierp Beckham de kleurstelling en afwerking van z’n bolide. Dat hij uitermate blij is met de definitieve uitvoering blijkt wel uit bijgaande video.

De buitenkant

Beckham maakte de carrosserie van z’n auto glanzend zwart, met ondoorzichtige zwarte Trident-logo’s op de grille en C-stijl en een ondoorzichtig Maserati-logo op de achterkant. De MC20-deurbadge werd in roze uitgevoerd, evenals de Brembo remklauwen. Ook door de zwart gekleurde velgen maakt de sportwagen een dreigende, agressieve indruk.

De binnenkant

Ook in het interieur voeren de kleuren zwart en roze de overhand. Zwart gekleurd leer en alcantara met mooie contrasterende stiksels in roze. De middentunnel is voorzien van een gepersonaliseerd naamplaatje in aluminium met de tekst “For David”. Ook op de rugleuning en hoofdsteunen zien we stiksels in het roze. 

De motor

Bijzonder trots is Maserati op de nieuwe, zelf ontwikkelde, Nettuno 3,0-liter V6 twin-turbo benzinemotor in de MC20. De motor is gekoppeld aan een achttraps transmissie met dubbele koppeling. De 100% Maserati-motor heeft de gepatenteerde Maserati Twin Combustion aan boord, een innovatief verbrandingssysteem met techniek uit de Formule 1 motoren. De achter de beide stoelen liggende zescilinder is de krachtigste die er op dit moment te koop is. de gepatenteerde V6 benzinemotor met Formule 1-technologie. Het is niet waarschijnlijk dat er nog verder gesleuteld is aan de motor van de MC20  van David Beckham, de prestaties van de Nettuno motor zijn overtuigend genoeg.

De Maserati MC20 wordt geproduceerd in Modena, in de historische fabriek van Viale Ciro Menotti.

Maserati MC20-2
Maserati MC20-4
Maserati MC20-5

Kijk voor meer informatie op de website van Maserati.