Magical tuinhortensia

Magical tuinhortensia voor tuin, balkon en terras

Bloeitesten van bloemenveiling Royal FloraHolland in 2022 tonen aan dat de Magical tuinhortensia zeer sterk is. De stevige stelen blijven ook tijdens een flinke regenbui gewoon fier overeind staan en hoewel Magical tuinhortensia’s het liefst in de halfschaduw staan, doen ze het ook goed op een zonnige standplaats. De planten zijn geschikt voor toepassing in borders maar ook voor potten op balkon en terras.

Hoofdkleur groen met een wit hartje

Sinds de introductie in 2013 van de Magical hortensia zijn er regelmatig nieuwe soorten aan de collectie toegevoegd. Dit jaar wordt de Magical ‘Green Revolution’ geïntroduceerd. De hoofdkleur van de bloem is groen met een wit hartje. Bij aankoop van deze Magical tuinhortensia maak je kans op een moderne regenton van Capi Europe t.w.v. €349. Gebruik de wincode op het plantenlabel van ‘Green Revolution’ en volg de aanwijzingen.

Kleurenspel

Tijdens de bloei geniet je van een uniek kleurenspel dat zich langzaam ontwikkelt. Afhankelijk van de soort begint de Magical hortensia met frisgroene bloemen die hartje zomer hun hoofdkleur krijgen. Als het najaar in aantocht is, krijgt de plant een warme herfsttint. 

Magical tuinhortensia’s zijn vanaf mei verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist of via www.magicalhydrangea.com.

Magical tuinhortensia-2
Magical tuinhortensia-3
Magical tuinhortensia-4
Beeld: Magical Hydrangea