steamone

Luxe kledingstomer SteamOne rekent in één seconde af met virusdeeltjes

Niezen en hoesten in je elleboog is de nieuwe standaard en we gebruiken onze mouwen om deuren te openen of de kraan open te draaien. Maar hoe bescherm je je kleding tijdens de pandemie? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de kledingstomers van SteamOne korte metten maken met de COVID-19-deeltjes die zich eventueel genesteld hebben in je kleding, bank of de knuffelbeer van je kleintje. Onafhankelijk laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat 99% van het COVID-19 virus op geteste stoffen uitgeschakeld zijn na één seconde aanraking met de stoom van een SteamOne kledingstomer. De hete stoom waant zich een weg tot diep in de kern van elk soort textiel en doodt virusdeeltjes.

SteamOne versus COVID-19

Hoelang de virusdeeltjes overleven op textiel is nog niet helemaal duidelijk, maar dat ze even levensvatbaar zijn, is een feit. Het RIVM raadt aan om je kleding dagelijks op een minimale temperatuur van 40°C tot 60°C te wassen en vervolgens te drogen in een droogtrommel. Maar niet elk kledingstuk blijft mooi, gewassen op deze temperaturen, of kan in de droger. Met behulp van de gebruiksvriendelijke stomers van SteamOne overleeft COVID-19 het niet op je kleding en behoud je de kwaliteit van het textiel.

Onafhankelijk laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat 99% van het COVID-19 virus op geteste stoffen uitgeschakeld zijn na één seconde aanraking met de stoom van een SteamOne kledingstomer. Dit is in juli 2020 getest door een laboratorium dat voldoet aan een Bio Safety Level 3 classificatie, dus specifiek uitgerust is om experimenten te doen met virussen. De test is uitgevoerd op spijkerbroeken, wasbare mondmaskers, polyester, zijde, linnen, kasjmier, viscose en wol.

Produceert stoom dat een temperatuur van c.a. 100 graden haalt

De kledingstomer van SteamOne produceert stoom dat een temperatuur van c.a. 100 graden haalt. Deze stoom dringt diep door tot in de vezels van de stof waardoor kreukels verdwijnen en afgerekend wordt met ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen. De verschillende kledingstomers zijn makkelijk in gebruik en geschikt voor alle soorten textiel, zelfs de fragiele stoffen zoals kasjmier, viscose, wol en zijde. Zo zijn ze effectief en gemakkelijk in gebruik: SteamOne zorgt keer op keer voor een prachtig, virusvrij resultaat zonder dat je bang hoeft te zijn dat je favoriete item verbrandt.

SteamOne

SteamOne is opgericht door de Parijzenaren David en Olivier Gabison. Na jarenlang actief te zijn geweest in de fashionindustrie met hun eigen kledingmerk. In deze periode gebruikten ze kledingstomers vanuit de VS om hun nieuwe collecties kreukvrij te presenteren op fashion shows. Een aantal jaren later besloten de broers zich volledig te gaan focussen op de ontwikkeling en verkoop van kledingstomers in Europa. SteamOne was geboren en sindsdien ontwikkelt het merk de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke kledingstomers voor professioneel en huishoudelijk gebruik.

In Nederland wordt het merk SteamOne vertegenwoordigd door Innovational B.V. en is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue en Bol.com.

steamone-2

Images: SteamOne
Meer fashion artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!