Lexus LF-1 Limitless

Op de North American International Auto Show (13-28 januari 2018, Detroit) heeft Lexus de LF-1 Limitless onthuld. Met deze conceptcar introduceert Lexus zichzelf in het topklasse crossover segment, waar onbeperkte luxe de norm is. De Lexus LF-1 Limitless vertegenwoordigt het nieuwste Lexus design en qua motorisering kan het een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn. De luxe crossover is al zover ontwikkeld dat hij zo in productie kan gaan.

Het uiterlijk

Het design van de Lexus LF-1 Limitless is ontwikkeld door CALTY Design Research, Californië. Zij hebben hun best gedaan om er een opvallende auto van te maken. En dat is gelukt met die aparte combinatie van vloeiende en scherpe lijnen. Uiteraard is ook hét kenmerk van de nieuwere auto’s van Lexus; die enorme grille, aanwezig. Mooi of niet, het straalt wel een enorm zelfvertrouwen uit.

De LF-1 lijkt vrij laag te zijn, maar dat is gezichtsbedrog, de auto is 1.60 meter hoog. Door de lange motorkap en de lage zithouding geeft de crossover ook het gevoel dat je in een sportwagen rijdt.

Gecombineerd met de lage zithouding, grote bodemvrijheid en imposante 22-inch velgen, straalt de auto kracht en snelheid uit.

Grappig is dat de LED-verlichting rond de grille de bestuurder “herkent” en oplicht als deze in de buurt komt. Makkelijk te vinden in de parkeergarage dus.

De spoiler aan de achterkant is als het ware in twee delen gesplitst en de achterlichten lopen over de gehele breedte van de achterkant. De achterruit is doorgetrokken over het gehele dak en dat maakt het interieur extra licht.

De binnenkant

Het interieur biedt een superieur comfort voor alle inzittenden. Alles is er op gericht om het de bestuurder en andere inzittenden zoveel als mogelijk naar de zin te maken. In Japan hebben ze daar een term voor; omotenashi, wat maximale gastvrijheid betekent.

Het dashboard is zo ontworpen dat de bestuurder zich optimaal kan concentreren. Geen toetsen, hendels of knoppen, de bediening gebeurt veelal met handgebaren. Alle inzittenden hebben veel beenruimte en de stoelen zijn voor- en achterin hetzelfde. De inzittenden achterin hebben een eigen display voor onder andere de bediening van de airconditioning en het entertainmentsysteem.

Als je de startknop indrukt wordt een stijlvolle sfeerverlichting geactiveerd, die verandert bij het wisselen van de rijmodus. In de houten deurpanelen zitten gaatjes waardoor de sfeerverlichting als een soort gekleurde sterrenhemel zichtbaar is

Besturen van de Lexus LF-1 Limitless kan handsfree, want de auto kan ook volledig autonoom rijden. Alle bediening zit zoveel mogelijk op het stuurwiel, dus als de bestuurder zelf rijdt, kan hij zich volledig focussen op de weg.

Je bent nooit alleen in deze auto; met het navigatiesysteem heb je ook een persoonlijke assistent aan boord. De virtuele assistent stelt onderweg tussenstops, rustpauzes, restaurants en tankstops voor. De informatie is zichtbaar op de displays, ook achterin. Hotelreserveringen maken kan het systeem ook.

De gebruikte materialen en de afwerking zijn, zoals in alle auto’s van Lexus, van topklasse.

Aandrijving

De LF-1 die op de North American International Auto Show staat heeft geen motor aan boord. Lexus gaat namelijk alle types motoren leveren, van brandstofcel (waterstof), hybride tot 100% elektrisch. Overigens zullen alle Lexus modellen vanaf 2025 ook met een volledig elektrische aandrijflijn aangeboden worden.

Al met al vinden wij deze Lexus LF-1 Limitless een bijzonder aantrekkelijke auto, oordeel zelf met de bewegende beelden hierboven en onderstaande foto’s;

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!